Nicolae Ceaușescu în costum de baie. Îi plăcea bălăceala la mare

Nicolae Ceaușescu în costum de baie. Îi plăcea bălăceala la mare
Românii nu știau prea multe despre cuplul Nicolae și Elena Ceaușescu. Era păzit, iar  pe strada unde locuiau sau munceau nu trecea nici pisica. După cei doi au dispărut, au apărut, rând pe rând, amănunte picante din viața celor doi. Nicolae Ceaușescu în costum de baie.

Abia după ce Nicolae și Elena Ceaușescu au dispărut din peisaj au început să apară amănunte din viața celor doi. Au povestit câțiva apropiați. Fosta menajeră a tăcut mult timp pentru că liderul comunist îi repartizase o locuință și se purta frumos cu ea. Când cuplu a dispărut, ea a început să povestească inclusiv ce le gătea și cum făcea colivă Elena Ceaușescu. Au apărut și fotografii rare.

Nicolae Ceaușescu în costum de baie

Nicolae Ceaușescu era mereu îmbrăcat la costum, iar când mergea în vizite de lucru își trântea și o șapcă muncitorească pe cap, să pară popular. Elena Ceaușescu se îmbrăca mai bine doar la evenimentele oficiale, ca nu pară mai prejos decât celelalte doamne.

Însă, erau și ei oameni, chiar de origini modeste. Printre altele, le plăcea să se bălăcească la mare. Sigur, toată lumea cunoaște celebra vilă de la Neptun, dar proprietatea nu putea văzută nici de pe mare. Era camuflată cu vegetație stufoasă și păzită de paznici care patrulau continuu. Era interzis accesul nici pe aleile și străduțele din apropiere și nici apropierea de pe mare.

Vacanțele lui Nicolae Ceaușescu la Neptun

Din anul 1966, pe timpul verii, Nicolae Ceauşescu se muta la Neptun, la vila partidului. Chema și demnitarii comuniști, cu neveste, copii, menajere şi bone. Stăteau din a doua jumătate a lui iulie şi până în septembrie.

Miniștri și ceilalți fruntași comuniști se cazau în vilele special destinate lor, apărate de garduri înalte şi protejaţi de paznici. Ori de câte ori erau chemați la tovarășul, aceștia își adaptau imediat programul. În complexul special amenajat se ţineau şedinţe şi se făceau primiri de oaspeţi străini.

Din anul 1966, pe timpul verii, Nicolae și Elena Ceauşescu se mutau la Neptun

90 de angajați la vila de la Neptun

La vila de la Neptun, Nicolae și Elena Ceaușescu aveau la dispoziție  de 90 de angajaţi, selectaţi după regulile personalului de la Bucureşti şi Snagov.

Cel mai probabil, unii dintre aceștia au făcut și fotografiile cu cei doi lideri comuniști în costume de baie, ori când aruncau zarurile la table. Nicolae Ceaușescu făcea și sport, îi plăcea să bată mingea la o partidă de volei pe plajă. Însă, cei doi erau ca niște copii când se bălăceau în apă.

Înaintea morţii lui Nicolae Ceaușescu, Litoralul a fost modernizat. Au apărut noi hoteluri și chiar noi stațiuni. Pentru activişti de partid, scriitori, oameni de cultură şi artă au fost construite vile şi case de odihnă.

Activului de partid, de la secretari doi de judeţ până la primari de comune şi ziarişti, îi erau destinate hotelurile „Arad”, „Craiova” şi „Slatina”. Dar cei cu funcţii de vârf erau cazaţi în vile de protocol poziţionate aproape de reşedinţa lui Ceauşescu.


Soacra lui Nicolae Ceaușescu a aruncat blestem greu pe capul ginerelui

Lui Nicolae Ceaușescu nu îi plăceau cadourile primite de ziua lui. Uitați-vă ce primea!

Recomandarile noastre