Soacra lui Nicolae Ceaușescu a aruncat blestem greu pe capul ginerelui

Soacra lui Nicolae Ceaușescu a aruncat blestem greu pe capul ginerelui
Soacra lui Nicolae Ceaușescu a murit la 103 ani. Femeia a aruncat blestem greu pe capul ginerelui. Alexandrina Petrescu a mai trăit câteva zile după uciderea fiicei sale.

Soacra lui Nicolae Ceaușescu și-a blestemat ginerele cu cuvinte grele. „Arde-l-ar focu’ pe Neculai!”, a spus femeia.

Soacra lui Nicolae Ceaușescu a murit la 103 ani

Soacra lui Nicolae Ceaușescu, Alexandrina Petrescu, a murit la vârsta de 103 ani, la scurt timp după ce cuplul Nicolae și Elena Ceaușescu a fost executat la Târgoviște. Mama Elenei Ceaușescu a fost găsită bătrână și bolnavă, într-un pat din Vila din Primăverii.

Un ziar din decembrie 1989 anunța că în vila în care locuia cuplul Ceaușescu a fost găsită o femeie în vârstă care se afla în stare gravă. Ea a fost transferată la un spital din Capitală. „Mama primei ‘Doamne’ a țării supravietuiește fiicei criminale”, scria ziarul.

Soacra lui Nicolae Ceaușescu l-a blestemat

Nicolae Ceaușescu s-a căsătorit cu Elena Petrescu pe 23 decembrie 1947.

Părinţii Elenei Ceauşescu, Nae şi Alexandrina Petrescu erau ţărani mijlocii din Petreşti (Dâmboviţa), care şi-au crescut copiii în sărăcia vremurilor.

Soacra lui Nicolae Ceaușescu, Alexandrina Petrescu, a murit la vârsta de 103 ani

În cartea „Poveşti din Cartierul Primăverii”, scrisă de istoricul Lavinia Betea, este notat gestul prin care dictatorul îşi arăta mânia chiar şi în faţa membrilor familiei sale, scrie evenimentulistoric.ro.

Istoricul arată un episod relevant pentru firea celui care a condus România între 1965-1989, rememorat de Ilinca Bartolomeu, fiica lui Grigore Preoteasa, ministru de externe al României în perioada 1956-1957. Ca o curiozitate, Ilinca Bartolomeu a fost prima soție a lui Adrian Năstase.

Nicolae Ceaușescu era deja la putere, prin anul 1977, când interzicea transportul alcoolului dintr-un judeţ în altul.

„Arde-l-ar focu’ pe Neculai! Uite, am făcut ţuică la ţară. Şi m-am gândit să-i duc şi lu’ ăsta o sticlă de ţuică. Şi Neculai m-a întrebat: «De unde ai aşa ţuică bună? Păi, de la Petreşti. Şi cum ai adus-o? În damigeană, în portbagajul maşinii. Şi nu ştii că n-ai voie să treci alcool dintr-un judeţ în altul?». Şi i-a confiscat toată ţuica!”, povesteşte Ilinca Bartolomeu.


Satanistul îndrăgostit de Nicolae Ceaușescu. Una dintre cele mai ciudate istorii

Tita Bărbulescu cântă și acum.  Nicolae Ceauşescu îi știa melodiile pe de rost

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre