Tita Bărbulescu cântă și acum.  Nicolae Ceauşescu îi știa melodiile pe de rost

Tita Bărbulescu cântă și acum.  Nicolae Ceauşescu îi știa melodiile pe de rost
Tita Bărbulescu, solistă de muzică populară și de petrecere, a împlinit 85 de ani. Este activă și acum. Era una dintre solistele preferate ale lui Nicolae Ceaușescu. Liderul comunist îi cunoştea melodiile pe de rost.

Tita Bărbulescu, cunoscuta solistă de muzică populară și de petrecere, a împlinit 85 de ani. Însă, artista cântă și acum și este nerăbdătoare să apară în emisiuni tv. Era una dintre solistele preferate ale lui Nicolae Ceaușescu.

Tita Bărbulescu cântă și acum

Tita Bărbulescu are în repertoriu peste 300 de cântece care au fost imprimate la Radio și Electrecord. În activitatea sa artistică de peste 40 de ani, artista a participat în peste 500 de spectacole, recitaluri și festivaluri.

Tita Bărbulescu, solistă de muzică populară și de petrecere, a împlinit 85 de ani

A cântat toată viața și o face și acum, la 85 de ani. A adunat folclor din zona ei natală, județul Argeș, romanțe și cântece de voie bună, scrie evenimentulistoric.ro.

Tita Bărbulescu a fost una dintre artistele preferate ale lui Nicolae Ceauşescu. De aceea, era chemată la numeroase petreceri organizate de-a lungul timpului de dictatorul comunist.

Preşedintele României din acea perioadă cunoştea pe de rost versurile cântecelor. Dacă se întâmpla ca un artist să înlocuiască sau să încurce vreun cuvânt, Tovarăşul lua imediat atitudine, urca pe scenă, lua microfonul şi cânta chiar el.

Tita Bărbulescu a învățat să cânte de la tatăl ei

Tita Bărbulescu a învățat să cânte de la tatăl său, Nicolae Bărbulescu, un vestit lăutar din Argeș.

Melodiile sale provin din folclorul cules de la vechii lăutari argeșeni. Născută în anul 1936, pe 15 februarie, la Topoloveni, Tita Bărbulescu este una dintre cele mai cunoscute interprete de muzică populară românească.

După primul succes notabil, Tita Bărbulescu este propusă pentru Școala Populară de Artă din București, unde studiază canto.

Apoi, revine în Argeș și se angajează la orchestra populară „Doina Argeșului” din Pitești. A cântat melodii de folclor culese de la vechii lăutari autentici din Argeș.

Primele imprimări la radio le face împreună cu orchestra „Doina Argeșului”, melodii ce rămân în Fonoteca de Aur a Radioului.

Cele mai îndrăgite melodii sunt „Sus’ la munte la Muscel”, „Lele, lelișoara mea”, „De-ai fi neichii drăguliță”, „Din Pitești păn’ la Trivale”, „Argeșene, argeșene”.

Între anii 1960 şi 1962 se stabilește în București fiind angajata Teatrului „Ion Vasilescu”. Urmează apoi la „Doina Olteniei” din Craiova și „Flacăra Prahovei” din Ploiești.

De-a lungul carierei sale a colaborat cu mari cântăreți și dirijori ai timpului, în turnee de succes din țară și străinătate. A fost pe aceeași scenă cu Maria Tănase, Maria Lătărețu, Ion Luican, Emil Gavriș, Ioana Radu, Mia Braia, Ion Dolănescu, Maria Ciobanu și mulți alții.

Cele mai valoroase imprimări pe care le face sunt cu Orchestra Radio condusă de Victor Predescu, Ionel Budișteanu, Radu Voinescu și Paraschiv Oprea.


Ce urări a primit Mircea Badea. Bani, mașini, vacanțe și emisiuni misterioase

Alexandru Repan sărbătorește cei 81 de ani pe scenă la „Nottara”. Ce cadouri așteaptă actorul