Alexandru Repan sărbătorește cei 81 de ani pe scenă la „Nottara”. Ce cadouri așteaptă actorul

Alexandru Repan sărbătorește cei 81 de ani pe scenă la „Nottara”. Ce cadouri așteaptă actorul
Alexandru Repan așteaptă aplauzele publicului căruia i-a fost fidel peste 60 de ani. De ziua lui, pe 26 februarie, marele actor român va fi pe scenă. La mulți ani!

Alexandru Repan, legendarul actor al Teatrului Nottara, sărbătorește, vineri, 26 februarie 2021, 81 de ani. De ziua lui, va fi pe scenă, în spectacolul ”Efecte colaterale” de Alexandru Popa, în regia lui Vlad Zamfirescu.

Alauzele publicului vor fi cadourile așteptate de marele actor.

Alexandru Repan, sărbătorește, vineri, 26 februarie 2021, 81 de ani

Aplauze pentru actorul Alexandru Repan. Împlinește 81 de ani

Alexandru Repan va fi pe scenă de ziua lui, vineri, 26 februarie. Împlinește 81 de ani, din care peste 50 pe scenă.

În foaierul Sălii Horia Lovinescu, o expoziție de fotografie aduce laolaltă imagini cu cele mai importante roluri interpretate de Alexandru Repan pe scena Teatrului Nottara.

Marele actor s-a născut pe 26 februarie 1940, în Bucureşti. Este un bărbat şarmant, cu privire pătrunzătoare şi cu zâmbet cuceritor. A fost fratele mijlociu din Fraţii Karamazov, fermecătorul Claudiu, din Hamlet sau Lopahin, din Livada de vişini. Actorul mărturiseşte că hobby-ul său e teatrul, iar meseria sa e viaţa.

De ziua lui, Alexandru Repan va fi pe scenă, în spectacolul ”Efecte colaterale”

Alexandru Repan a urcat pe scenă la 12 ani

A urcat pentru prima dată pe scenă în clasa a V-a, într-o piesă de I.L. Caragiale. Anul următor, făcea prima regie şi aducea în scenă Scrisoarea III a lui Mihai Eminescu, unde interpreta şi rolul lui Baiazid.

La 14-15 ani, ştia, deja, pe dinafară, o mulţime de roluri din piese celebre.

După absolvirea liceului, Alexandru Repan a urmat cursurile Facultăţii de Istorie, răstimp în care a jucat şi a montat spectacole la Casa de Cultură a Studenţilor.

În 1961, intră la Institutul de teatru și îi are colegi, printre alţii, pe Emil Hossu, Ruxandra Sireteanu, Ştefan Sileanu, Olga Bucătaru.

Îşi începe cariera la Teatrul Barbu Ştefănescu Delavrancea.

O poezie i-a schimbat viața

În 1968, era actor la Teatrul ”B.St. Delavrancea”, când o poezie i-a schimbat viața. A recitat o poezie la televiziune, iar a doua zi directorul Teatrului Nottara, marele dramaturg Horia Lovinescu, îi propune să joace pe această scenă, alături de Ștefan Iordache, Ovidiu Iuliu Moldovan și Gilda Marinescu.

Alexandru Repan a jucat în peste 70 de piese de spectacole și peste 30 de filme

În 1984, este remarcat și de marele scenarist Titus Popovici care îi oferă rolul împăratului Austriei în filmul ”Horea”.

Marele actor a împrumutat vocea-i inconfundabilă unor personaje celebre din spectacole radiofonice şi a făcut parte din distribuţiile unor filme de succes.

Pentru cariera sa artistică remarcabilă, Alexandru Repan a fost distins cu numeroase premii şi decorat, în anul 2002, cu Ordinul Național Serviciul Credincios în Grad de Cavaler, pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc.

A jucat în peste 70 de piese de spectacole și peste 30 de filme.


Poftiți la Teatrul Ion Creangă! Marile povești revin în montări spectaculoase

Florin Piersic l-a amuțit pe Dan Negru. ”Vreau să vă mângâi pe inimă, pe suflet”