Marele actor Marin Moraru s-a căsătorit cu o elevă de liceu. Iubire ca-n filme!

Marele actor Marin Moraru s-a căsătorit cu o elevă de liceu. Iubire ca-n filme!
Ne este dor de marii noștri actori din Generația de Aur: Marin Moraru, Octavian Cotescu, Toma Caragiu, Ștefan Bănică, Gheorghe Dinică, Ștefan Iordache, Amza Pellea, Ion Besoiu și încă mulți alții.

Actorul Marin Moraru ne-a părăsit în urmă cu cinci ani, dar ne-a lăsat spectacole nemuritoare, roluri uriașe. Pentru soția sa, Lucia Popescu-Moraru, a fost cea mai tristă zi din viață. Era elevă de liceu când l-a cunoscut pe Marin Moraru și, de atunci, a fost singura femeie din viața marelui actor.

Marele actor Marin Moraru s-a căsătorit cu o elevă de liceu

Marin Moraru s-a stins din viață pe data de 21 august 2016. Avea 79 de ani de viață, 52 de ani de căsnicie și 55 de ani de carieră strălucită.

Puțini știu că Marinuș Moraru, cum era alintat de colegii de breaslă, a iubit o singură femeie în toată viața lui. Cei doi s-au căsătorit pe când Lucia era în liceu. A fost dragoste la prima vedere. S-au căsătorit într-o zi de 29 februarie, de aceea când nu era an bisect sărbătoreau pe 28 februarie ori pe 1 martie.

Marin Moraru a iubit o singură femeie în toată viața lui, pe Lucia. Cei doi s-au căsătorit pe când Lucia era în liceu

Au avut o căsnicie de 52 de ani, însă nu au vorbit de prea multe ori despre viața de familie. Actorul era de părere că „dacă ieși în vitrine, ești călcat în picioare”. Despre Marin Moraru, Lucia spunea că a avut un suflet de copil. „Dacă am trăit atâția ani împreună, să știți că nu i-am trăit dintr-un anumit motiv, pentru că actorii până în zilele noastre nu au câștigat mare lucru”, spunea Lucia Moraru, într-un interviu mai vechi.

Marin Moraru, îndrăgostit de meseria lui

Soţia lui Marin Moraru a mărturisit că nu a fost uşor să fie soţia unui bărbat îndrăgostit de meseria lui. “Când stai lângă un actor foarte mare, trebuie să accepţi unele provocări pe care ţi le dă aceasta calitate de soţie a unei personalităţi. Pentru că actorii au şi ei trăirile lor în perioada de realizare a unui rol sunt mai nervoşi, au angoase, dar înţelegerea contează foarte mult. Noi nu am avut probleme majore în căsnicia noastră, ne-am căsătorit foarte tineri, eu eram încă la liceu”, povestea Lucia Moraru într-un interviu mai vechi.

Pe lângă dragoste, pe cei doi, deveniți un adevărat exemplu de statornicie și iubire, i-au mai legat o prietenie adevărată și profundă și o înțelegere dincolo de cuvinte.

Lucia Moraru a lucrat pentru mulți ani ca realizator și redactor muzical la Radio România Actualități.

Marin Moraru nu a avut copii, dar alături de soție a călătorit mult, era adesea pe litoral la Costineşti, care îi amintea de tinereţe, unde a construit o casă mare.

N-au avut copii, dar s-au înconjurat de alte suflete calde, de exemplu amândoi iubeau pisicile. În afară de dragostea lor de netăgăduit, i-a legat o prietenie de-o viață.

După dispariția marelui actor, Lucia Popescu-Moraru, se luptă cu singurătatea.

Marin Moraru, biografia

Marin Moraru, actor român de teatru și film, s-a născut la data de 31 ianuarie 1937, în București. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” în anul 1961.

A avut la examenul de diplomă rolul Agamiță Dandanache din piesa „O scrisoare pierdută” de I.L.Caragiale.

A jucat pe scenele de la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț (1961-1964), apoi la Teatrul de Comedie (1965-1968), la Teatrul Bulandra (1968-1971) și la Teatrul Național „I. L. Caragiale” (1971-1974).

Actorul care a făcut onoare școlii românești de teatru și film a primit în data de 2 martie 2009 premiul pentru întreaga carieră la Gala Premiilor Gopo.

Marin Moraru nu bănuia că va ajunge actor. Nu se consideră nici frumos, nici talentat. El voia să fie inginer sau pilot, fiindcă îi plăceau avioanele și piloții. Însă, la un moment dat, a realizat că-l cheamă scena.

I se spunea că e expresiv și că ar trebui să facă ceva pentru asta. S-a trezit dând examen la Facultatea de Teatru și a intrat din prima încercare. Pe atunci, trebuia să fii genial sau să ai pilă că să reușești la Institutul de Teatru.

A avut o carieră impresionantă de 55 de ani, în film, teatru, scenete de televiziune și, în ultimii ani, chiar telenovele.


Nicu Ceaușescu la Las Vegas. Ce ministru i-a dat bani ca să joace la cazino o sumă enormă

A comupus șlagăr după șlagăr, parcă presimțindu-și moartea timpurie. Destinul tragic al marelui artist Joe Dassin