Simona Ionescu / Redactor Șef

Elena Ceaușescu, autobiografia. Râzi cu lacrimi!

Elena Ceaușescu, autobiografia. Râzi cu lacrimi!
După moartea cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu au apărut tot mai multe amănunte despre viața neștiută ale celor doi. Istoricii au găsit o autobiografie scrisă de Lenuța Petrescu. Râzi cu lacrimi.

Câte nu s-au spus și nu s-au scris despre Elena și Nicolae Ceaușescu! Totuși, cei care au studiat cu atenție biografiile celor doi au aflat informații neștiute, surprinzătoare și hilare.

Lenuța Petrescu, cunoscută în satul natal ca „Lenuța lu’ Briceag”

Până să devină Elena Ceaușescu, se numea Lenuța Petrescu, așa cum scrie în certificatul de naștere. În satul natal i se spunea „Lenuța lu’ Briceag”.

Aceasta s-a născut pe 7 ianuarie 1916, în satul Petrești din Dâmbovița. Se spune că data din certificatul de naștere a fost ”mutată” în anul 1919 pentru ca Elena să nu fie mai în vârstă decât Nicolae Ceaușescu, născut în 1918.

„În comuna natală nu lăsase prea multe amprente. După Revoluţie, au ieşit la iveală, însă, câteva rumori locale care par să se potrivească perfect personalităţii pe care au cunoscut-o românii: era subţire şi înaltă şi, în sat, i se spunea «Păsărica». I se dusese numele aşa pentru că nu obişnuia să poarte chiloţi”, scrie capital.ro, citând surse istorice.

Elena Ceaușescu a venit la București pe când avea 17 ani. Aceasta a fost angajată ca muncitoare necalificată într-un laborator de pastile. Ulterior, aceasta s-a angajat ca „cusătoreasă începătoare” la fabrica „Lantex”.

Elena Ceaușescu, autobiografia. Râzi cu lacrimi!

Istoricii au găsit o autobiografie a Elenei Ceaușescu, după ce devenise mamă de două ori (1948 Velentin, 1949 Zoia). Nici nu mai trebuie să întrebi câtă școală a făcut.

Elena Ceaușescu, autobiografia

  • „Elena Ceauşescu (Petrescu) mam născut în comuna Petreşti, jud. Dâmboviţa, în anul 1919 la 7 Ianuarie. Părinţi se numesc Nae şi Alexandrina ocupaţia agricultori avere 4 hectare de pământ şi casă de locuit, în tre ani 1926-1930 am făcut şcoala primară în com unde mam născut”, începe declarația Elena Ceaușescu.
  • ”În anul 1936 am venit la Bucureşti, am intrat ca ucenică la fabrica Lantex. în urma unei acţiuni am fost concediată. dintre cei care mă cunoşteau este Adela Petrescu. am lucrat la fabrica Texca până 1937 am intrat la fabrica Minerva.
  • Din 1936 am participat la şedinţele Sindicatelor Unite din Şerba Vodă mă cunoaşte Rada. în 1937 am început să lucrez pentru apărare până în 1939. (…)
  • În 1939 când sa format comisia pentru tineret am luat parte şi am început să lucrez pentru U.T.C. În 1939 am fost făcută m.p. mi sa comunicat de Ioniţă (metalurgistu) împreună cu Sara David care lucra în aceiaşi fab cu mine mă cunoaşte ca m.p. şi Nicu Geanu care lucra pe linie de tineret în acelaşi sector cu mine, urma să fim în aceiaşi celulă.
  • În toamna lui 1939 a fost grevă la fabrica Minerva, am luat parte în comitetu de conducere al grevei, dintre muncitorele de acolo mă cunoaşte una Elena, Jana Popescu, am rămas fără lucru până în tomna lui 1940 am intrat la fabrica Jachard până în 1941 am lucrat în comitetu local pe linie de U.T.C. ca secretar al Sectorului III Albastru. (…)
  • În septembrie am fost arestată singură. am fost dată de Mitran care devenise provocator, nu am recunoscut nimic şi nu am dat pe nimeni din lipsă de dovezi am fost eliberată. (…)
  • În 1943 prin Iulie am luat legătură pe linie de apărare cu Revi Elena, Olga Voss până la 23 August am dus colete pentru Târgu Jiu. După 23 August am lucrat la Sectorul III Alb. La urmă la cadre cu Tincuţa, Marta, la Educaţie Politică cu Moisescu, Lidia. În primăvara lui 1947 am lucrat la U.F.D.R. sect I Galben cu munca culturală până în August 1947.
  • Am plecat în concediu de boală. În acest timp am şi născut, de două ori, dar de şi am avut greutăţi totuşi am fost neglijentă că mam lăsat copleşită fără să fiu mai energică nu am depus eforturi nici să citesc, nici să merg să muncesc. Elena Ceauşescu”, este autobiografia Elenei Ceaușescu. Sursa: capital.ro

Un pensionar din Ilfov a câștigat marele premiu: pensia pe un an și o mașină

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre