Simona Ionescu / Redactor Șef

Supa grecească pentru Postul Crăciunului. Rețeta e perfectă și pentru cei care vor să mănânce sănătos

Supa grecească pentru Postul Crăciunului. Rețeta e perfectă și pentru cei care vor să mănânce sănătos
A început Postul Crăciunului, iar gospodinele încearcă să găsească cele mai bune preparate culinare care să fie pe placul familiei. E momentul să încercați o supă grecească foarte gustoasă, aromată, preparată în principal din năut, legume și ulei de măsline. Rețeta e o încântare.

Revithosoupa sau supa grecească de post este bogată în ingrediente hrănitoare, ceea ce o face o masă ideală pentru cei care țin post sau pentru oricine caută un fel de mâncare sănătos, pe bază de plante. Rețeta se prepară rapid și e un deliciu.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o minunăție de supă grecească pentru Postul Crăciunului, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 cană cu năut uscat (lăsat la înmuiat peste noapte pentru rezultate optime), 8 căni cu apă (plus 4 căni puse deoparte), 4 frunze de salvie uscate, 2 frunze de dafin, 1 cană cu morcovi tăiați.

Vă mai sunt necesare 1/2 cană cu țelină tăiată, 1 cană cu ceapă albă tăiată, 3 lingurițe cu sare, 1/2 linguriță cu piper negru, ulei de măsline, 1 cană cu pătrunjel tocat. Mai aveți nevoie și de 1 linguriță cu cimbru uscat, 3 linguri cu suc de lămâie, 1 lingură cu condimente uscate.

Mod de preparare

Supă grecească, perfectă pentru Postul Crăciunului

Într-o oală mare, adăugați 8 căni cu apă împreună cu frunzele de salvie și frunzele de dafin. Aduceți la punctul de fierbere și apoi adăugați năutul uscat. Reduceți la foc mic și lăsați să fiarbă aproximativ o oră.

După o oră, turnați restul de 4 căni cu apă și adăugați morcovii, țelina și ceapa tocate. Condimentați cu sare, piper negru și condimente uscate. Lăsați să fiarbă la foc mic încă 20 de minute. Adăugați pătrunjelul tocat și uleiul de măsline, lăsând aromele să se amestece frumos în supă.

Sfat culinar

Lăsați supa să fiarbă la foc mic încă 10 minute. Pentru acea strălucire mediteraneană caracteristică, stoarceți sucul de lămâie și amestecați bine. Înainte de servire, îndepărtați frunzele de dafin și frunzele de salvie.

Supa grecească de post este gata să fie savurată! Dacă năutul uscat formează spumă în timpul fierberii, nu o îndepărtați. Amestecând-o înapoi în supă, veți obține o supă mai cremoasă.

Sursă foto: greekcitytimes.com

Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri