Dan Negru a văzut primele semne. „Mama tuturor crizelor”

Dan Negru a văzut primele semne. „Mama tuturor crizelor”
Dan Negru a văzut cu ochii lui cum începe „mama tuturor crizelor”, prevăzută de celebrul economist Nouriel Roubini. Vedeta Antena 1 este în vacanță la Budapesta, Ungaria. Orașul este aproape pustiu.

Aflat în vizită în Budapesta, Dan Negru a fost uimit de numărul foarte mare de firme închise. Orașul este aproape pustiu. În anii trecuți turiştii de pe toată planeta veneau într-unul din cele mai frumoase oraşe ale Europei.

Dan Negru a văzut primele semne despre „mama tuturor crizelor”

Dan Negru este la current cu știrile importante. Aflat în vacanță la Budapesta, cu familia, a văzut cu ochii săi cum începe „mama tuturor crizelor”. „N-am văzut niciodată la fiecare colţ câte o afacere intrată în faliment”, a povestit dan Negru pe pagina sa de facebook.

„N-am văzut niciodată centrul Budapestei atât de gol! Încep să cred că Roubini are dreptate, vine „mama tuturor crizelor. Aici era Buddha Bar, reprezentativ pentru Budapesta. S-a închis. Unde te uiţi, în stângă, în dreapta, vezi magazine închise, terase goale. E un oraş gol. Era nebunie aici, în fiecare vară abia dacă găseai un loc la o terasă.

Eu n-am văzut Budapesta niciodată atât de lipsită de turişti şi n-am văzut niciodată la fiecare colţ câte o afacere intrată în faliment”, spune celebrul realizator TV pe canalul său de YouTube.

Budapesta este aproape pustie

„Să sperăm că Roubini n-are dreptate. Să sperăm c-o fi bine!” Dan Negru povesteşte despre ce a găsit în Budapesta. „Vara, cum e acum, în plin sezon estival, aici era ticsit. Nu e nimeni. E o linişte! Budapesta, un mare oraş turistic european. Pieţe goale, terase goale.

Aici opreau autocarele cu turişti, era full, nu puteai să arunci un ac. Uite acum! Mulţi dintre cei care sunt aici sunt localnici. Îţi vine să cauţi un turist şi nu-l găseşti.

Să sperăm că Roubini n-are dreptate şi că nu vine «mama tuturor crizelor». Dar arată îngrozitor un loc turistic cum este Budapesta, unul dintre cele mai importante oraşe turistice din Europa, un oraş ticsit în timpul verii. Am căutat în orele astea un japonez, unul. N-am găsit! Să sperăm c-o fi bine!”.

Previziunile lui Nouriel Roubini

Profesorul de economie Nouriel Roubini este poreclit „Dr. Doom”, datorită înclinației sale către predicții cumplite. El a avertizat, la începutul acestei luni, că băncile centrale și guvernele „pregătesc scena pentru mama crizei datoriilor stagflaționiste în următorii câțiva ani”.

Stagflația este un fenomen economic care se manifestă prin coexistența stagnării economiei, inflației și șomajului, scrie capital.ro.

Economistul a catalogat drept „exuberanță irațională” entuziasmul în jurul criptomonedelor.  El se așteaptă ca o cerere imensă să alimenteze inflația, presiunile de aprovizionare precum protecționismul, destrămarea lanțurilor globale de aprovizionare. Atacurile cibernetice asupra infrastructurii cheie vor conduce apoi la creșterea prețurilor.

El spune că guvernele naționale au împrumutat sume uriașe de bani ca să își finanțeze planurile ambițioase de relansare economic. Unele state au devenit azi cu mult mai îndatorate decât erau în urmă cu 50 de ani. Roubini anticipează că acești guvernanți nesăbuiți vor avea probleme cu gestionarea datoriilor contractate.

Dacă piața se prăbușește, băncile nu vor mai putea fi salvate, companiile ar rămâne fără ajutor, iar acordarea de asistență financiară persoanelor nevoiașe se va sista.


Dan Negru, amintiri spectaculoase din tinerețe

Dan Negru a împlinit 50 de ani și ne-a oferit o poză cu el bebeluș

Recomandarile noastre