Dan Negru, amintiri spectaculoase din tinerețe

Dan Negru, amintiri spectaculoase din tinerețe
La aniversarea a 65 de ani de emisie neîntreruptă, TVR are program special. Ne arată vedete la început de drum. Să-l vedeți și pe Dan Negru, acum 20 de ani! Și atunci dădea din mâini și striga. Are amintiri spectaculase de la începutul carierei lui.

În acest an, TVR aniversează 65 de ani de emisie neîntreruptă. În arhiva TVR se mai găsesc aproape jumătate de milion de ore de imagini. Multe dintre vedetele autohtone au o legătură specială cu Televiziunea Română. Unii au ajuns la TVR de când erau copii, iar altora acolo le-a fost descoperit talentul. Dan Negru era printre tinerele talente. Venea de la Timișoara.

Din 21 iunie, TVR 2 a început să difuzeze, sub sigla #generaţii TVR65, în zilele de luni şi marţi, între orele 20.00-22.00, selecţiuni din producţiile semnate de nume mari ale televiziunii.

Dan Negru, amintiri spectaculoase din tinerețe

Dan Negru a împlinit 50 de ani, din care 30 de ani în radio și televiziune. Și-a început activitatea la Radio Timișoara în 1990, apoi a activat la TVR din 1994, din 2000 la Antena 1 și din 2008 și la PrimeTV Chișinău.

Din când în când, Dan Negru este nostalgic. Cine ar fi crezut? Suntem obișnuiți ca Dan Negru să strige, să dea mult din mâini, să cadă în genunchi.

“Îmi privesc fotografiile vechi.  Un băiețaș poartă numele meu”, a comentat Dan Negru o fotografie cu el la câțiva anișori.

”Un băiețaș poartă numele meu”, a comentat Dan Negru o fotografie cu el la câțiva anișori

Dan Negru este celebru pentru succesul showurilor TV și pentru longevitatea carierei în televiziune. Este supranumit de presa din România și din Republica Moldova „Regele Audiențelor” datorită recordurilor de audiență tv pe care le-a stabilit de-a lungul anilor.

De-a lungul vremii, a avut ocazia să întâlnească mari personalități, despre care acum face emisiunea ”Legende”. Pe unii dintre aceștia nu mai poate să îi invite. S-au dus, dar el tot le spune povestea, prin fotografii spectaculoase.

”Primul meu șef a fost Bogdan Herzog, la radio Timisoara”, spune Dan Negru

Dan Negru și-a început activitatea la Radio Timișoara în 1990

Vedeta Antena 1 a studiat Dreptul și Jurnalimul. ”Primul meu șef a fost Bogdan Herzog, la radio Timisoara. Când regele Mihai era interzis în toată presa din România, Herzog îl găzduia la radio. Avem vreo 19 ani și când toata presa îi aplauda pe mineri, Herzog îmi dădea voie să difuzez «Jos Neocomunismul» la radio. Când aveam vreo 22 de ani, mi-a dat pe mână cel mai important program al stației, «Curierul de luni seara», un show pe care el îl coordona.

Apoi am plecat la București și când îl sunam pe 1 ianuarie era întodeauna bucuros când vedea audiențele revelioanelor mele. «Bravo, mânzule, am avut mână bună» și apoi râdea.. S-a stins și-n presa timișoreană cere ca Bogdan Herzog să fie numit cetățean de onoare al orașului. Sunt primul care semneaza lista ! Nimic din cariera mea media n-ar fi existat frăă primul meu șef !

De un Crăciun la Castelul Săvârșin i-am povestit asta M.S. Regelui Mihai.
A zâmbit, ne-am așezat lângă brad și am rămas cu amintirea asta de Crăciun”, explica Dan Negru lângă o fotografie din acele vremuri.

De un Crăciun la Castelul Săvârșin, cu M.S. Regelui Mihai.

Dan Negru, la TVR

”Eram încă in TVR in 1998 când Țopescu era director adjunct și toată televiziunea îl susținea pentru funcția de director general”, spune Dan Negru lângă o fotogtafie cu celebrul commentator sportive. Desigur, Cristian Țopescu nu a fost director general, ba l-au dat și afară.

”Am început să fac televiziune pe la 22 de ani. La 25 de ani, Răduleasca era vedeta de televiziune, Esca era principala vedetă a Pro-ului. Andreea Marin facea «Surprize-Surprize» la 25 de ani și Mircea Badea, la 23, făcea deja celebrul matinal tv cu Teo care avea 26 de ani.

Azi, televizunea din Romania NU are NICI măcar o vedetă cu notorietatea de până în 30 de ani! Lazarov sau Titus Munteanu au fost ultimii care au crescut prezentatori tv. Cu Titus, cândva, demult”, a scris Dan Negru, lângă o fotografie veche.

Cu Titus (Munteanu), cândva, demult”, a scris Dan Negru
Cu Cristian Țopescu, la TVR

Primul Revelion

”Asta e o fotografie de la primul meu revelion.  Era live și pe la 4 dimineața mi-am dat seama că n-am nici o amintire-foto și l-am rugat pe Gil Dobrică să-mi facă o poză. Telefoanele n-aveau camere foto și aveam un aparat cu film cu care puteai să faci un număr limitat de fotografii.

Primul Revelion, poza de Gil Dobrică

Gil mi-a luat aparatul foto și a intrat pe scenă cu pasul lui de uriaș, s-a așezat liniștit în fața camerelor tv, acoperindu-le, Spre disperarea celor din regie, a început să facă poze.  Vreun minut la televizor, în direct, s-a văzut doar spatele lui Gil. «Las’ bătrane, să ai și tu o amintire de aici» mi-a spus.


Dan Negru a împlinit 50 de ani și ne-a oferit o poză cu el bebeluș

Dan Negru vrea să ne bucurăm că mai avem legende printre noi

Recomandarile noastre