Simona Ionescu / Redactor Șef

Dan Negru, reacție virulentă la adresa colegilor de breaslă, jurnaliști: „Ne umilesc bătrânii!”

Dan Negru, reacție virulentă la adresa colegilor de breaslă, jurnaliști: „Ne umilesc bătrânii!”
Cunoscutul realizator TV Dan Negru a răbufnit, joi, pe rețelele sociale, abordând un subiect sensibil. El este cunoscut pentru reacțiile publice pe care le are, pe diverse subiecte sensibile.  

De-a lungul timpului, cunoscutul realizator de programe de televiziune Dan Negru a reacționat pertinent pe rețelele sociale în legătură cu diverse situații problematice pe care le au sesizat în societate și nu numai. Dan Negru profită de statutul său de vedetă pentru a trage semnale de alarmă puternice, cu credința că, arătate cu degetul, aceste probleme pot fi rezolvate.

Iritat maxim de ceea ce se întâmplă în România, joi, Dan Negru i-a atacat pe colegii săi de breaslă, jurnaliști. Participă, fără să își dea seama, la umilirea unei mase mari a populației țării, a transmis vedeta.

Dan Negru reacționează împotriva colegilor de breaslă

„Breaking newsurile zilnice despre bănci nu spun nimic despre discriminarea de vârstă pe care bancile o fac.  După 65 de ani nu mai poţi accesa niciun fel de credit, indiferent de venituri sau de avere. După 65 de ani, băncile te consideră mort. Ne ofuscăm pe Buhnici sau pe emisiuni tv ca Acces Direct dar tăcem când băncile ne umilesc bătrânii! România e țara care face ca bătrânețea să devină un regret”, a scris Dan Negru pe rețelele de socializare.

Vedeta de televiziune se vede în ipostaza de a încerca să ajute pensionarii României pe care îi așteaptă o primă iarnă deosebit de grea. Veniturile lor sunt reduse, iar facturile la utilități cresc alarmant de o bună bucată de vreme. Și asta, odată cu restul scumpirilor, la medicamente și alimente, printre altele. Gazul și electricitatea s-au scumpit exagerat, context în care mulți dintre bătrâni se gândesc inclusiv la suplimentarea veniturilor, prin accesarea unor credite.

Dar nu pot  beneficia de acestea pentru că băncile nu îi consideră solvabili. Iar, pe de altă parte, nici societatea nu vine în sprijinul lor. Dacă presa ar prezenta mai des această problematică situație, autoritățile ar fi cumva forțate să ia decizii care să le facă viața mai ușoară persoanelor trecute de vârsta de 65 de ani,  și să combată discriminarea lor financiară.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre