Dan Tufaru, actorul care a iubit prea mult și nu s-a ales cu mare lucru

Dan Tufaru, actorul care a iubit prea mult și nu s-a ales cu mare lucru
Dan Tufaru a murit aproape anonim. Celebritatea sa a fost de scurtă durată. Era admirat datorită celebrei sale soții Anda Călugăreanu și rebelului Florian Pittiș. Împreună au fost adorați, separați însă, el a fost repede uitat.

Anda Călugăreanu, Florian Pittiș și Dan Tufaru, în spectacolele regizate de Alexandru Bocăneț. Au fost o încântare pentru românii care trăiau vremuri cernite. Însă, Dan Tufaru și-a părăsit celebra soție, după ce a înșelat-o de câte ori a putut. A părăsit-o pentru o altă actriță. Și tot așa a fost viața lui, iar românii l-au taxat.

Anda Călugăreanu, Florian Pittiș și Dan Tufaru, în spectacolele regizate de Alexandru Bocăneț

Dan Tufaru, actorul care a iubit prea mult și nu s-a ales cu mare lucru

Dan Tufaru a fost un bărbat arătos, simpatic, cu simțul umorului. Avusese niște roluri în teatru și film, nimic strălucitor, până când genialul Alexandru Bocăneț s-a gândit la un trio vessel, format din artiști tineri, frumoși și talentați. Celebrul regizor a format un grup cu Anda Călugăreanu, actriță și cântăreață în vogă, Florian Pittiș și Dan Tufaru.

Se întâmpla în anii 70 și la televizor părea că sunt veseli și fericiți. În realitate, nu era așa. Ioana Tufaru, fiica actorului și a Andrei Călugăreanu a povestit că a aflat că tatăl ei o înșela deseori pe mama ei. Avea nici doi ani când tata a venit acasă și i-a spus mamei: ”Fă-mi bagajul, că plec” și dus a fost.

Dan Tufaru și-a părăsit soția și copilașul pentru Vasilica Tastaman

La numai doi ani de la căsătorie, Dan Tufaru s-a îndrăgostit de frumoasa actriță Vasilica Tastaman, părăsind-o imediat pe Anda Călugăreanu.

Vasilica Tastaman venea și ea după o căsnicie de 10 ani alături de marele antrenor Emeric Jenei. Ea a fost considerată de mulți drept principala vinovată de destrămarea căsniciei Andei Călugăreanu.

Fiica lui, Ioana Tufaru, a vorbit o singură dată despre întâlnirea cu femeia care i-a despărțit părinții.  „Mă bucur din tot sufletul că am cunoscut-o pe Vasilica Tastaman exact cu câteva luni înainte să nu mai fie, şi întâlnirea mea cu ea a fost foarte plăcută, neaşteptat de placută.

A fost întâmplarea fericită să mă duc să-i cer un autograf şi să-i spun atât: eu sunt Ioana, fiica Andei şi a lui Dan Tufaru. Ea mi-a pus mâna pe obraz, a lăcrimat. Mi-a spus: «să nu-mi porţi pică, să nu fii supărată pe mine. Eu nu am nici o vină că s-a întâmplat aşa. Aşa a fost să fie»”, a povestit fiica Andei Călugăreanu.

Dan Tufaru a murit pe 28 noiembrie 2002, la vârsta de 58 de ani, iar Vasilica Tastaman a încetat din viață câteva luni mai târziu, pe 30 martie 2003, la 69 de ani.

Dan Tufaru s-a mai căsătorit o dată, cu tânăra actriță Cristina Dogaru, dar de data acesta viața lui nu a mai fost publică. Românii îl uitaseră deja.

Anda Călugăreanu, răpusă de cancer la plămâni, la 45 de ani

După ce a suferit că a fost părăsită de Dan Tufaru, Anda Călugăreanu s-a recăsătorit în 1986 cu Alexandru Medeleanu, economist la magazinul ”Victoria”. Acesta a povestit din ce motiv s-a prăpădit soția sa, la doar 45 de ani.

El a povestit că Anda Călugăreanu a fost în 1992 într-un turneu în Israel, iar când s-a întors s-a plâns că se simte rău. Inițial, medicii au crezut că este vorba despre o răceală. După investigații mai amănunțite a venit diagnosticul sever: cancer la plămâni. În ciuda tuturor eforturilor medicilor, Anda Călugăreanu a murit în ziua de Sfânta Maria 1992.


Anda Călugăreanu, respinsă de 9 ori la Actorie pe motiv că era prea scundă

Florian Pittiș, rebelul din comunism. La 13 ani, s-a îndrăgostit de rock