„Am depus două petiții la politiaromana.ro, respectiv Garda de Mediu, în cazul leului care apare într-un videoclip muzical și în cazul câinelui incendiat. Consider că legea 205/2004 este nerespectată și sunt de asemenea necesare verificări cu privire la documentele de proveniență pentru animalul exotic”, a declarat Tudor Ionescu.
Pe lângă aceste două cazuri, el a prezentat și felul în care este batjocorit un căprior în Grădina Zoologică Timișoara.
Un câine a fost incendiat, de viu, de către niște adolescenți din Fundeni, județul Buzău
Primul caz dramatic cu care s-a încheiat săptămâna a fost cel al unui câine fără stăpân, blând și prietenos cu oamenii, care a fost incendiat de niște copii dintr-o comună buzoiană. Din fericire, câinele a fost salvat de medicii veterinari, însă chinurile prin care a trecut și prin care va trece în continuare în speranța că va putea fi recuperat sunt imense, spun cei care se ocupă acum de el.
„Există și filmarea, dar v-ar afecta prea puternic…vizual și audio. Cățelușul nu știu nimic de el, mi-e greu să cred că ar fi supraviețuit, acum probabil e într-un loc mai bun, departe de monștrii aceștia de pe Pământ”, a scris Tudor Ionescu, după ce a apărut filmarea tulburătoare pe rețelele sociale. Din fericire, mai multe detalii a adus ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care s-a implicat tot mai mult în acțiuni de protecție a animalelor în ultima perioadă.
Descreierații au turnat acetonă pe cățel
„Dragi prieteni,
Așa cum ați aflat, câinele care a fost incendiat la Buzău a fost salvat, iar acum este pe mâini bune.
Pentru cei care nu cunosc povestea, vă spun că a fost victima inconștienței și teribilismului a trei adolescenți din comuna Zărnești.
Aceștia au turnat acetonă pe cățel și i-au dat foc, iar pentru a-și prezenta “bravura” au postat filmulețul pe o rețea de socializare.
În urma apariției imaginilor pe internet, polițiștii din cadrul IPJ Buzău s-au autosesizat și i-au identificat pe tinerii agresori.
Din fericire, cățelul a fost găsit astăzi la domiciliul autorilor. Polițiștii l-au ridicat și predat asociației pentru protecția animalelor Kola Kariola, care va avea grijă de el.
Cu toții trebuie să fim atenți și să protejăm viața și aceste suflete nevinovate!
De asemenea, pentru a clarifica toate aspectele, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănire sau schingiuire a animalelor.
Întotdeauna voi fi ferm cu cei care pun în pericol sănătatea acestor suflete dând dovadă de asemenea cruzimi.
Cruzimile asupra animalelor comise de către tineri au consecințe extrem de grave în comportamentul lor de mai târziu și se pot transforma în infracțiuni cu violență împotriva oamenilor.
Și nu mă refer doar la cazul prezentat aici.
Nu voi tolera sub nicio formă abuzurile și violențele îndreptate asupra necuvântătoarelor, motiv pentru care am propus și s-a adoptat în Guvernul României înființarea Poliției Animalelor în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.”, a transmis, duminică, ministrul Vela.
Cazul manelistului Dani Mocanu. A adus la filmări un leu plin de răni
Manelistul Dani Mocanu a fost linșat pe rețelele sociale de propriul public și nu numai, după ce a lansat noul lui videoclip la piesa „Stop România”. Deși denumirea poate duce spre un mesaj social sau politic, Mocanu se referă, de fapt, la o femeie.
„Stop, România! Stop șmecheria!”… și de aici începe o declarație de dragoste însoțită de „ai certificat cu cel mai tare bărbat”, referindu-se la el. În clipul respectiv apar și animale exotice, animale împăiate sau trofee vânătorești, dar și un leu care pare să aibă o rană îngrozitoare, deschisă – în termeni populari, carne vie.
Videoclipul său a primit raportări pe bandă rulantă, fapt care l-a scos din trending-ul românesc pe portalul video. Manelistul s-a înfuriat și a transmis un mesaj filmat tuturor celor care l-au reclamat și care au semnat petiția de cercetare a sa, pentru rele tratamente aplicate animalelor, cercetarea actelor de proveniență și autorizației de deținere a animalelor exotice etc.
Delirul lui Dani Mocanu: „Bă, ați avut voi leu acasă?”
„Fac și io vlogu ăsta, să fie pe înțelesul tuturor, să fie pe înțelesul oamenilor răi.”, a început să tune Mocanu pe canalul său de Youtube, camuflat cu șapcă și glugă pe cap.
„Videoul ăsta, Stop România, care a spart audiența în România (…) a spart audiența datorită răutății, datorită invidiei, nemulțumirii, neajunsurilor, o mare parte din oamenii care au vizionat acest videoclip au spus: „Domne, ce se întâmplă cu acest animăluț? E chinuit, uitați-vă că sărăcuțul e confuz, are rană la picior”. Bă, vreau să va spun în felul următor:
Bă! Care dintre voi ați avut leu, mă? Care dintre voi aveți lei acasă de cunoașteți voi comportamentul unui leu?
Care dintre voi știți cum trebuie să controlezi un leu, cum să-l bați, cum să-l chinui, care dintre voi știți astea ca să-mi spuneți mie că am chinuit leul?”, a zis Dani Mocanu.
Manelistul sparge discursul inițial, aducându-și singur laude, apoi sare la gâtul politicianului Tudor Ionescu, despre care spune că nu vrea să-i menționeze numele deoarece i-ar face „valoare și publicitate” și că, pentru asta, ar trebui să-i dea foarte mulți bani.
„E unul care a spus că „dacă nimeni nu ți-a pus stop până acum, îți pun eu”. Mă, cu ce îmi pui tu stop? Păi voi în loc să-mi mulțumiți că sunt un artist atât de mare încât v-am adus în țara asta să vedeți în videoclipuri ce n-ați văzut decât în videoclipurile americanilor?(…)
Rana de pe piciorul leului este un machiaj profesional! Trebuia să pară cât mai feroce, cu sânge, pentru că asta e imaginea mea, da? (…) Sunt dezamăgit de poporul nostru. ”, a mai turuit Mocanu, „fioros ca un leu neîngrijit, cu rană la lăbuță”.
E foarte puțin probabil ca acea rană să fie un machiaj artistic, însă asta vor stabili autoritățile de protecție a animalelor. Polițiștii vor verifica dacă Dani Mocanu este proprietarul leului sau dacă l-a închiriat pentru filmare și îi vor aduce la cunoștință că funcționează Poliția animalelor și o lege care protejează necuvântătoarele.
Profu’ de mate, mâncător de oameni. E pe bune!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook