Simona Ionescu / Redactor Șef

Chifle–trandafir pufoase, cu brânză și susan

Chifle–trandafir pufoase, cu brânză și susan
Aceste chifle-trandafir pufoase sunt o specialitate turcească care impresionează atât prin gustul delicat, cât și prin aspectul elegant, în formă de trandafir. Merită să încercați rețeta.

Partea interesantă la aceste chifle – trandafir pufoase este că sunt umplute cu brânză și cașcaval, aromate cu pătrunjel, și pot fi servite la micul dejun sau la ceai. În plus, sunt învelite într-un dressing dulce.

Ingrediente pentru chifle-trandafir

Aluat:

* 750 g făină (aproximativ 6 căni de 200 ml)

* 200 ml apă (1 cană)

* 200 ml lapte (1 cană)

* 75 ml ulei (1/2 cană)

* 10 g drojdie uscată (1 plic)

* 20 g zahăr (1 lingură)

* 15 g sare (1 lingură rasă)

Umplutură:

* 400 g brânză

* 100 g cașcaval ras

* Pătrunjel proaspăt tocat

Decor:

* 1 ceșcuță apă cu zahăr

* Susan din belșug

Mod de preparare

Prepararea începe prin plasarea făinii într-un bol încăpător, unde, în centru, se face o adâncitură pentru drojdie și zahăr. Apa, laptele și uleiul se amestecă și se încălzesc ușor, apoi se toarnă peste drojdie. Compoziția se lasă să se activeze aproximativ cinci minute. Se adaugă sarea și se frământă aluatul până devine neted și elastic, ajustând consistența cu puțină făină dacă este necesar. Aluatul se acoperă pentru a nu intra aer și se lasă să crească.

Când aluatul și-a dublat volumul, acesta se împarte în 16 bucăți egale. Fiecare bilă se lasă să se odihnească, acoperită, timp de 10 minute. Bucățile se întind apoi în pătrate de aproximativ 15×15 cm, se trec prin amestecul de apă cu zahăr, se presară cu susan și se umplu cu brânză, cașcaval și pătrunjel. Aluatul se modelează sub forma trandafirului și se lasă să mai crească 10–15 minute.

Chiflele – trandafir se coc într-un cuptor neîncălzit, la 180°C, fără ventilator, până capătă o culoare aurie frumoasă. Rezultatul este un aluat moale, pufos, cu o umplutură aromată, care se topește în gură și aduce un strop de bucurie la orice masă.

Foto: Instagram

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *