Salată de varză de Bruxelles cu alune și brânză de capră. Rețeta unei toamne aromate
Pentru a pregăti una dintre cele mai gustoase salate de toamnă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 800 g varză de Bruxelles, curățată și tăiată fin, sare, 1 mandarină, 1/2 ceapă tocată mărunt, 1 linguriță cu muștar Dijon, 2 linguri cu oțet de vin alb.
Pentru această rețetă mai aveți nevoie de 6 linguri cu ulei de măsline, piper negru proaspăt măcinat, 3/4 cană cu alune cu coajă, 115 g brânză proaspătă de capră, sfărâmată.

Într-un bol mediu, amestecați jumătate din varza de Bruxelles tăiată cu sare. Frământați bine, apoi stoarceți lichidul. Stoarceți mandarina, păstrând jumătate din coajă pentru a o folosi mai târziu, și adăugați sucul peste varză. Amestecați bine, apoi transferați la frigider pentru patru ore.
Într-un bol mic, amestecați ceapa cu muștarul Dijon, oțetul și coaja rasă fin de mandarină. Adăugați uleiul de măsline, condimentați cu sare și piper, apoi puneți deoparte.
Într-o tigaie mică, prăjiți alunele la foc mediu-mare, amestecând constant, până când coaja începe să capete o aromă ușoară de prăjit, aproximativ 4 minute. Aveți grijă să nu se ardă. Lăsați să se răcească ușor. Zdrobiți alunele pentru a forma bucăți mari. Scoateți varza din frigider, mai scoarceți odată pentru a îndepărta tot lichidul format.
Transferați într-un bol de servit. Amestecați cu restul de varză de Bruxelles crudă tăiată și alunele prăjite. Amestecați dressingul, apoi adăugați peste salată. Condimentați cu sare și piper, apoi adăugați brânza de capră sfărâmată, amestecați ușor pentru a combina și serviți imediat.
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Jurnalistă cu peste 20 de ani de experiență, a debutat ca redactor la cotidianul Tineretul Liber, apoi a contribuit la dezvoltarea altor proiecte. A scris pentru „Evenimentul Zilei”, „Curentul”, „Monitorul de București”, revistele „Felicia” și „Taifasuri”. Din anul 2021 este activă pe site-ul Rețete și Vedete. La toate publicațiile enumerate a publicat articole pe actualitate, lifestyle, monden, medicină naturistă, sănătate, reportaje, religie, horoscop, editoriale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook