Clătite pufoase japoneze, ușoare, aerate și atât de delicioase. Vă veți îndrăgosti de această rețetă

Nimeni nu rezistă în fața unor clătite senzaționale! Ce spuneți dacă le-ați încerca și pe cele japoneze, despre care se spune că sunt printre cele mai bune din lume? Iată cât de ușor se prepară rețeta.
Pentru a pregăti o porție de clătite care să vă meargă la suflet, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 gălbenuș de ou, 1 lingură cu zahăr, 2 linguri cu lapte, 3 linguri cu făină, 1/4 linguriță cu praf de copt, 2 albușuri mari de ou, puțină zeamă de lămâie, 1,5 linguri cu zahăr.
Bateți gălbenușul de ou cu 1 lingură cu zahăr până devine spumos, apoi amestecați laptele. Turnați ușor făina și praful de copt peste această compoziție și bateți bine, asigurându-vă că totul este încorporat.
Bateți albușurile cu puțină zeamă de lămâie până devin spumoase, adăugând zahărul puțin câte puțin, până când se transformă într-o bezea lucioasă și groasă.
Luați 1/3 din albușurile bătute și amestecați în bolul cu gălbenușuri până se încorporează complet. Adăugați apoi jumătate din albușurile rămase și amestecați foarte bine, având grijă să nu se dezumfle. În final, puneți și restul de albușuri, amestecați și apoi folosiți o spatulă pentru a le încorpora.
Încălziți o tigaie mare antiaderentă la foc mic. Ungeți foarte ușor cu ulei și folosiți un prosop de hârtie pentru a-l întinde. Trebuie să obțineți un strat foarte subțire. Folosind o lingură de înghețată, turnați aluatul în tigaie, apoi puneți capacul.
Dacă nu aveți o tigaie foarte mare preparați japoneze pe rând, una câte una. Ridicați capacul și folosiți o spatulă pentru a ridica ușor clătita. Ar trebui să se desprindă ușor, nu forțați, întoarceți cu grijă. Gătiți în jur de cinci minute.
Clătitele vor deveni și mai pufoase și mai groase când sunt gata. Odată ce clătitele japoneze devin aurii, scoateți ușor și puneți pe o farfurie. Adăugați zahăr pudră, unt, frișcă și sirop de arțar. Sunt un deliciu pe care-l veți adora!
Sursă foto: iamafoodblog.com
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Jurnalistă cu peste 20 de ani de experiență, a debutat ca redactor la cotidianul Tineretul Liber, apoi a contribuit la dezvoltarea altor proiecte. A scris pentru „Evenimentul Zilei”, „Curentul”, „Monitorul de București”, revistele „Felicia” și „Taifasuri”. Din anul 2021 este activă pe site-ul Rețete și Vedete. La toate publicațiile enumerate a publicat articole pe actualitate, lifestyle, monden, medicină naturistă, sănătate, reportaje, religie, horoscop, editoriale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook