Salată de ciuperci murate, pregătită după rețeta unui celebru scriitor rus

Ciupercile murate aromate sunt o gustare minunată și o modalitate excelentă de a diversifica mesele. Rețeta rafinată creată de celebrul scriitor Alexandr Kuprin este cu adevărat un deliciu culinar.
„Luați niște ciuperci murate, tăiați felii subțiri un măr din Crimeea și o roșie, apoi tocați un bulb de ceapă, cartofi fierți, sfeclă și castraveți.
Apoi, amestecați totul, adăugați sare și piper, condimentați cu oțet și ulei de măsline și presărați puțin zahăr deasupra. Pur și simplu uimitor!”, este rețeta lăsată întru eternitate de scriitorul, aventurierul, pilotul și exploratorul rus Alexandr Kuprin.
Această rețetă de ciuperci murate este unul dintre preparatele care nu lipsesc de la cina din Ajunul Crăciunului rusesc și e cunoscută sub numele de sochelnik sau sochevnik.
Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 1/3 cană ulei de floarea-soarelui sau ulei vegetal, 1/3 cană oțet de mere, 1/3 cană oțet de vin roșu, 2 căței de usturoi, tocați, 1 lingură cu mărar sau pătrunjel tocat mărunt.
De asemenea, vă mai sunt necesare 1 ceapă mare, tăiată în inele subțiri, 1 lingură cu sare, 2 frunze de dafin, rupte în bucăți mici, ciuperci champignon, fără codițe.
Puneți uleiul și ambele tipuri de oțet, usturoiul, pătrunjelul și ceapa într-o cratiță mare și aduceți la punctul de fierbere. Adăugați sare și amestecați până se dizolvă. Lăsați să se răcească până ce licoarea devine călduță.
Sterilizați borcanele și capacele. Puneți bucățile de frunze de dafin pe fundul borcanelor, apoi acoperiți cu ciupercile pregătite. Turnați saramura peste ciuperci și umpleți până la 1/4 de marginea borcanului.
Acoperiți cu capacul sterilizat și introduceți la frigider pentru 24 până la 72 de ore. Pentru a-și păstra acel gust nemaipomenit, ciupercile murate se vor servi reci.
Jurnalistă cu peste 20 de ani de experiență, a debutat ca redactor la cotidianul Tineretul Liber, apoi a contribuit la dezvoltarea altor proiecte. A scris pentru „Evenimentul Zilei”, „Curentul”, „Monitorul de București”, revistele „Felicia” și „Taifasuri”. Din anul 2021 este activă pe site-ul Rețete și Vedete. La toate publicațiile enumerate a publicat articole pe actualitate, lifestyle, monden, medicină naturistă, sănătate, reportaje, religie, horoscop, editoriale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook