Simona Ionescu / Redactor Șef

Salată de ciuperci murate, pregătită după rețeta unui celebru scriitor rus

Salată de ciuperci murate, pregătită după rețeta unui celebru scriitor rus
Ciupercile sunt inima bucătăriei rusești, fiind considerate cel mai simplu substitut al cărnii. V-ar face cu ochiul o gustoasă salată de ciuperci murate, pregătită după rețeta celebrului scriitor rus Alexandr Kuprin?

Ciupercile murate aromate sunt o gustare minunată și o modalitate excelentă de a diversifica mesele. Rețeta rafinată creată de celebrul scriitor Alexandr Kuprin este cu adevărat un deliciu culinar.

Pentru un gust senzațional, presărați deasupra salatei puțin zahăr

Salată de ciuperci murate, pregătită după rețeta delicioasă a celebrului scriitor rus Alexander Kuprin
Scriitorul Alexandr Kuprin, sursă foto: wikipedia

„Luați niște ciuperci murate, tăiați felii subțiri un măr din Crimeea și o roșie, apoi tocați un bulb de ceapă, cartofi fierți, sfeclă și castraveți.

Apoi, amestecați totul, adăugați sare și piper, condimentați cu oțet și ulei de măsline și presărați puțin zahăr deasupra. Pur și simplu uimitor!”, este rețeta lăsată întru eternitate de scriitorul, aventurierul, pilotul și exploratorul rus Alexandr Kuprin.

Ciuperci murate ca în Rusia

Această rețetă de ciuperci murate este unul dintre preparatele care nu lipsesc de la cina din Ajunul Crăciunului rusesc și e cunoscută sub numele de sochelnik sau sochevnik.

Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 1/3 cană ulei de floarea-soarelui sau ulei vegetal, 1/3 cană oțet de mere, 1/3 cană oțet de vin roșu, 2 căței de usturoi, tocați, 1 lingură cu mărar sau pătrunjel tocat mărunt.

De asemenea, vă mai sunt necesare 1 ceapă mare, tăiată în inele subțiri, 1 lingură cu sare, 2 frunze de dafin, rupte în bucăți mici, ciuperci champignon, fără codițe.

Mod de preparare

Salată de ciuperci murate, pregătită după rețeta delicioasă a celebrului scriitor rus Alexander Kuprin
Ciuperci murate după o rețetă rusească

Puneți uleiul și ambele tipuri de oțet, usturoiul, pătrunjelul și ceapa într-o cratiță mare și aduceți la punctul de fierbere. Adăugați sare și amestecați până se dizolvă. Lăsați să se răcească până ce licoarea devine călduță.

Sterilizați borcanele și capacele. Puneți bucățile de frunze de dafin pe fundul borcanelor, apoi acoperiți cu ciupercile pregătite. Turnați saramura peste ciuperci și umpleți până la 1/4 de marginea borcanului.

Acoperiți cu capacul sterilizat și introduceți la frigider pentru 24 până la 72 de ore. Pentru a-și păstra acel gust nemaipomenit, ciupercile murate se vor servi reci.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *