Chifle cu dovlecei, varianta de dietă: fără gluten și cu puțini carbohidrați

Evident, persoanele care nu au restricții alimentare pot folosi făină normală sau chiar făină din alte cereale. Opțional, dacă se dorește un gust mai dulceag, făina poate fi înlocuită cu una de cocos. Această rețetă este cât se poate de versatilă.
Fie că sunt servite la micul dejun, ca bază pentru sandvișuri sau ca gustare rapidă, aceste chifle cu dovlecei fără gluten devin rapid un element de bază în orice bucătărie.
* 1 ½ căni de dovlecei rași (storși bine de lichid)
* 1 cană făină de migdale (sau de grâu)
* 1 ¼ căni mozzarella rasă
* 2 linguri cremă de brânză
* 1 ou mare
* 1 linguriță praf de copt
* ¼ linguriță usturoi pudră (opțional)
* ¼ linguriță ceapă pudră (opțional)
* Toppinguri opționale: semințe de susan, mac, chimen
Prepararea rețetei se va începe cu dovleceii. Aceștia se rad și se storc bine de lichid, folosind o pânză de stors brânza sau un prosop curat. Acest pas este esențial pentru a evita obținerea unor chifle moi sau prea umede. În paralel, se preîncălzește cuptorul la 190°C și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Mozzarella și crema de brânză se pun într-un bol termorezistent și se încălzesc la microunde în reprize de 30 de secunde (sau pe baie de abur), amestecând constant, până când se obține o compoziție omogenă și topită.
Într-un alt bol, se amestecă făina (de migdale), praful de copt, condimentele opționale și dovleceii storși. Se adaugă apoi brânza topită și oul, amestecând bine până se formează un aluat omogen. Aluatul se împarte în 4 părți egale. Fiecare bucată se rulează într-o fâșie care se unește la capete pentru a forma un inel, asemănător unui covrig. Acestea se așază în tavă. Chiflele cu dovlecei se pot unge cu ou bătut (opțional), apoi se presară cu toppingurile preferate. Se coc timp de 18 – 22 de minute, până devin aurii și ferme la atingere.
Fiecare chiflă are aproximativ 230 calorii, 3 g de fibre și 11 g de proteine. Se păstrează până la 5 zile în frigider, într-un recipient etanș, iar în congelator rezistă foarte bine până la 2 luni.
Sursa: Findcooking
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook