Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitură invizibilă în varianta sărată: o revelație delicioasă cu dovlecei

Prăjitură invizibilă în varianta sărată: o revelație delicioasă cu dovlecei
Odată cu sezonul dovleceilor, o nouă tendință culinară câștigă tot mai mulți adepți: prăjitura invizibilă sărată. Inspirată din celebra rețetă cu mere, acest preparat ușor și pufos își face loc acum la aperitiv sau la cină, spre încântarea papilelor gustative.

Prăjitura invizibilă în varianta sărată este o adevărată revelație delicioasă cu dovlecei. Principiul e simplu. Legumele sau fructele sunt tăiate atât de fin încât devin aproape „invizibile” în aluat, conferind preparatului o textură foarte moale și ușoară. După ce rețeta clasică cu mere a fost testată cu succes de internauți și nu numai, ideea de a o adapta cu dovlecei s-a dovedit a fi un real succes.

Prăjitura invizibilă cu dovlecei este o modalitate simplă și originală de a face această legumă, adesea evitată, să fie pe placul tuturor. Preparatul e ideal pentru o masă ușoară sau o gustare convivială și dovedește că puțină imaginație poate reinventa cu succes rețetele clasice.

Ingrediente pentru prăjitura invizibilă cu dovlecei

  • 4 ouă
  • 150 ml frișcă lichidă (lapte sau variantă vegetală, după preferințe)
  • 125 g făină de năut (sau făină de grâu, orez, ce preferi)
  • Sare, piper, un praf de sare de mare
  • 3 dovlecei tăiați foarte subțire
  • 3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un bol, se bat ouăle împreună cu frișca lichidă. Se adaugă făina treptat, apoi se asezonează cu sare, piper și un praf de sare de mare. Se pun dovleceii tăiați fin și uleiul de măsline, apoi se amestecă ușor pentru a omogeniza compoziția. În final, se toarnă aluatul într-o formă unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt. Prăjitura invizibilă cu dovlecei se coace timp de aproximativ 45 de minute, până când preparatul capătă o culoare aurie și este bine închegată.

Pentru o variantă mai bogată în arome, nu ezitați să adăugați puțin cașcaval ras în aluat. Această opțiune oferă un rezultat și mai cremos și savuros.

Nu în ultimul rând, amintim că dovleceii conțin vitamine importante precum vitamina C, vitamina A, vitaminele din complexul B (B6, acid folic) și minerale ca potasiu, magneziu și mangan. Sunt foarte săraci în calorii, ceea ce îi face ideali pentru diete de slăbit sau pentru menținerea greutății.

Pregătiți o cină delicioasă!

Foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *