Cuvântul de pe Facebook. Daniel Funeriu ne-o arată pe Laura Codruța Kövesi la muzeu, în Bulgaria

Cuvântul de pe Facebook. Daniel Funeriu ne-o arată pe Laura Codruța Kövesi la muzeu, în Bulgaria
La așa ceva nu se aștepta nimeni, dar fostul procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție a ajuns piesă de muzeu.

Daniel Funeriu ne-o arată pe Laura Codruța Kövesi la muzeu, în Bulgaria. Într-un muzeu al figurilor de ceară din Bulgaria, procurorul român a ajuns exponat. Culmea, outfit-ul îi e perfect imitat, și chiar și încălțările, deloc feminine.

Laura Codruța Kövesi ocupă în prezent funcția de procuror-șef la Parchetul European. Fostul ministru al Educației relatează că a primit fotografia pe mail. Alături de Kovesi se găsește statuia de ceară a lui Vladimir Putin.

Daniel Funeriu ne-o arată pe Laura Codruța Kövesi

Imaginea surprinsă la Muzeul Retro din Varna (Retro Museum Varna) a iscat o adevărată dezbatere. O internaută a postat și o imagine cu procurorul alături de plăcuța cu numele, pentru a le demonstra scepticilor că nu este o glumă.

„Nu e glumă. În galeria muzeului sunt statui de ceară ale mai multor români celebri”, a scris aceasta. În zecile de comentarii, urmăritorii lui Daniel Funeriu se amuză că președintele rus arată speriat în compania lui Kövesi. În timp ce alții regretă că alături de procurorul-șef al Parchetului European nu se găsește și statuia de ceară a actulului președinte român, Klaus Iohannis.

Performanțele profesionale ale Laurei Codruța Kövesi

În vârstă de 48 de ani, Laura Codruța Kövesi, născută Lascu, ocupă funcția de procuror-șef la Parchetul European. Anterior a ocupat funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din 2013 până în 9 iulie 2018. Înainte de această funcție, Kövesi a fost procuror la Sibiu și procuror general al României. La data numirii, în 2006, Kövesi a fost prima femeie și cel mai tânăr procuror general din istoria României.

Ea este, de asemenea, după decembrie 1989, singurul procuror general care și-a dus mandatul până la capăt. Laura Kövesi este fiica procurorului Ioan Lascu, care a deținut din 1980 până în 15 ianuarie 2010 funcția de șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș. Fratele ei, Sergiu Lascu, a devenit în 2010 director general adjunct al Direcției Tehnologia Informației și Comunicare din cadrul Transgaz.

Sursa foto: Facebook

Nu sunt perfecte. Vedetele „însemnate” se ascund cât pot de mult

Recomandarile noastre