Eveniment unic la Teatrul din Timișoara. Spectacol în care dansul decodează sunetul pentru cei care nu aud

Eveniment unic la Teatrul din Timișoara. Spectacol în care dansul decodează sunetul pentru cei care nu aud
Duminică, 14 noiembrie, va fi o zi frumoasă pentru Teatrul Național din Timișoara. O zi specială pentru toți cei care cred în întâlniri, pentru toți cei care cred că diferențele dintre noi ne completează, ne dezvoltă.

În lumea uluitoare a celebrului coregraf Pál Frenak, artist pe care îl regăsim astăzi cu numele de scenă Fren_Ak, spectacolul de teatru-dans Vocile Orașului – Central Park transformă un exercițiu inovator într-o experiență unică. Dansul decodează sunetul pentru persoanele hipoacuzice și limbajul mimico-gestual pentru actori, la Teatrul Național Timișoara.

Dacă acum doi ani, Teatrul Național Timișoara deschidea un spațiu comun de lucru pentru actori și persoane cu deficiențe de auz printr-o serie de ateliere de dans, în spectacolul Vocile Orașului – Central Park dansul devine cifrul care decodează limbaje încă nedescoperite – sunetul pentru persoanele hipoacuzice și limbajul mimico-gestual pentru actori.

Spectacol (și) pentru persoanele hipoacuzice

Povești în povești în povești, emoție, imaginație punți între cuvânt, trup și universul tăcut al persoanelor cu deficiențe de auz, acesta este Vocile Orașului – Central Park, un spectacol de Fren_Ak, sâmbătă, de la ora 19:00, în Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara.

Distribuția îi reunește pe actorii Alina Ilea, Flavia Giurgiu, Laura Avarvari, Daniela Bostan, Cătălin Ursu, Raul Lăzărescu, Marin Lupanciuc și Răzvan  Ciocoi, cu participarea specială a lui Mario Grizea, selecționat de Pál Frenak, dintre persoanele cu deficiențe de auz care au participat la atelierele de dans din 2019. Acestora li se alătură dansatoarea Erika Vasas (Ungaria), care a asigurat și asistența de coregrafie.

Vocile Orașului – Central Park este un proiect cultural cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Biletele pot fi achiziționate on-line pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la Agenția de bilete „Mărășești” (str. Mărășești nr. 2, orar marți – duminică, între orele 11 – 19). Precizăm că numărul de locuri este limitat în funcție de normele de distanțare în vigoare.

Debutează stagiunea CLOUD

De asemenea, tot duminică, Teatrul Național din Timișoara lansează Stagiunea CLOUD, dedicată tuturor iubitorilor de teatru care, din oricare dintre numeroasele motive pe care le oferă cotidianul, nu pot fi alături de actori în sala de spectacol. Stagiunea CLOUD este formula prin care publicul virtual să fie alături de noi și de publicul din sala de spectacol, oriunde s-ar afla.

Astfel, stagiunea CLOUD debutează duminică, 14 noiembrie 2021, de la ora 19:00 EET (ora României). Spectatorii virtuali vor putea fi alături de spectatorii fizici la premiera spectacolului de teatru-dans Vocile orașului – Central Park, semnat de celebrul coregraf francez de origine maghiară Fren_Ak. Stagiunea CLOUD a Teatrului Național este găzduită pe platforma Stage ON. Biletele pentru transmisiunea în direct a acestui eveniment extraordinar s-au pus în vânzare pe Stage ON,  la adresa https://www.stageon.ro/shop/.

Sursa foto: Adrian Pîclișan / TNTm