O femeie din SUA a uluit medicina. Aceasta mănâncă zilnic pietre. Și nu se poate potoli, oricât a încercat.

De 20 de ani se luptă cu o poftă de neoprit. Ea e femeia care nu se poate opri din mâncat pietre

Se numește Tersas Widener și a lăsat cu gura căscată întreaga omenire. Pentru că de 20 de ani aceasta are cele mai ciudate pofte: mănâncă pietre de texturi și mărimi diferite. Ce s-a întâmplat cu femeia care e și mamă? S-a născut un om normal și nimeni n-a bănuit unde avea să ajungă.

Dar, spune ea, acum 20 de ani a simțit o atracție ieșită din comun pentru mirosul pietrelor și o dorință de nestăvilit de a le mesteca. Iar din momentul în care a gustat prima rocă, nu s-a mai putut opri. În timp, obiceiul s-a transformat într-o dependență de care nu poate scăpa.

Uneori consumă chiar și un kilogram de pietre pe zi

Femeia are doi copii, o fată și un băiat, și un loc de muncă care o solicită foarte mult. Atunci când se odihnește, Teresa își ia cu ea și un castron cu pietre. Iar atunci când e stresată a ajuns să mănânce chiar și un kilogram pe zi.

„În ultimii douăzeci de ani am mâncat kilograme întregi de pietre în fiecare lună. Dacă știu că am provizii acasă mă simt mult mai bine. De obicei le aleg pe cele care mi se par mai atractive, îmi place gustul de pământ. Uneori doar le bag în gură și le mestec pentru a simți mai bine aroma nămoloasă”, a mărturisit femeia pentru TLC.

E posibil să sufere de sindromul Pica

După numeroase analize medicale și teste, unii medici au ajuns la concluzia că Teresa suferă de sindromul Pica. Aceasta este o afecțiune care se manifestă prin dorința de a mânca lucruri ciudate, de la vopsea, la plastic, șervețele, pământ, tencuială, etc. Surprinzător pentru toată lumea e însă faptul că niciodată Teresa nu a ajuns la medic.

Jurnalista Simona Ionescu, redactorul șef al site-ului Rețete și Vedete, a cunoscut o femeia care, pe perioada cât a fost gravidă, a mâncat o cărămidă. I-a împărtășit și medicului obstetrician pofta ei de neoprit. Copilul nu a avut niciun fel de probleme nici la naștere, nici mai târziu. Medicii care îngrijesc femei gravide au multe povești despre poftele ciudate ale acestora, dar care dispar odată cu nașterea.

Sursă foto: a1.ro

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp