Când te speli pe față scopul e să îndepărtezi impuritățile acumulate pe obraji, bărbie, frunte și gât, de-a lungul zilei. Păoate că ai umblat mult pe afară, iar praful de pe stradă a ajuns pe tenul tău. Dacă nu e curățat la timp poate înfunda porii și de aici apar o serie de probleme.

Dar, mai e un aspect. A insista prea tare cu frecatul feței pentru curățare e greșit, arată dermatologii.  Dacă exagerezi și începi să te speli excesiv pe față, în locul unui ten curat și radios vei obține contrariul: un ten cu pielea iritată, uscată, cu sensibilitate crescută și predispoziție la acneee. Asta pentru că lezezi echilibrul natural.

Conform Good Housekeeping, ideal ar fi să te speli pe față de două ori pe zi. Dermatologii consultați arată de ce e suficientă spălarea feței dimineața și seara.

De ce poți să te speli pe față doar seara

„Bacteriile se înmulțesc pe tenul tău noaptea, când dormi, așa că trebuie să te speli dimineața”, explica Debra Jaliman, profesor asistent de dermatologie la Icahn School of Medicine at Mount Sinai.

Mona Gohara, profesor asociat de dermatologie la Yale School of Medicine, arată că spălatul pe față dimineața este importantdeoarece are rolul de a împrospăta chipul și de a-l pregati pentru rutina de îngrijire.

Pe de altă parte, seara, tenul trebuie curățat de machiaj și de „resturile zilei” pentru ca porii sa nu se înfunde. Dr. Gohora explică faptul că, dacă te temi că pielea tenului tău se va usca de la cele două intervenții zilnice, poți să faci o pauză în rutina matinală a feței. E suficient să clătești fața cu apă călduță. Însă, sub nicio formă, nu ai voie să te duci la culcare fără să te fi spălat pe față.

Sursa foto: Pixabay

Dani Oțil și-a găsit sosia. Când și cum o să-l păcălească cu ea în emisiune pe Răzvan Simion!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp