De ce a vrut Phil Collins să se sinucidă. Muzicianul a vândut peste 100 de milioane de discuri

De ce a vrut Phil Collins să se sinucidă. Muzicianul a vândut peste 100 de milioane de discuri
Phil Collins avea doar 5 ani când a primit în dar un set de tobe. De atunci a rămas îndrăgostit de acest instrument. Însă, viața a fost crudă cu el. A căzut în baie și de atunci trage ponoasele. Solistul și bateristul trupei Genesis este celebru în întreaga lume. A vândut peste 100 de milioane de discuri.

Viața l-a încercat pe Phil Collins așa cum nu își închipuia că se poate. A avut perioade de depresie profundă, ba chiar a vrut să se sinucidă. Un artist atât de mare și talentat a ajuns să se deplaseze cu bastonul sau cu scaunul cu rotile.

Phil Collins a zguduit topurile muzicale în anii ʹ80 cu ieșirile sale solo

Phil Collins, probleme grave de sănătate

Phil Collins a zguduit topurile muzicale în anii ʹ80 cu ieșirile sale solo. Este unul dintre puținii artiști care și-au dovedit valoarea atât în ​​eforturile de muzică de grup, cât și solo. A devenit o furie culturală în anii ’80 și a avut mai mulți 40 de single-uri din SUA decât orice alt artist al timpului său.

Unele dintre cele mai puternice single-uri ale sale de atunci sunt „In the Air Tonight”, „One more Night” și „Another Day in Paradise”. Este unul dintre artiștii cei mai bine vânduți din această generație. De-a lungul carierei sale ilustre, a primit multe premii. Șase premii „Brit Awards”, șapte premii Grammy, două premii Globul de Aur și un Premiu Oscar.

Acum, la 70 de ani, nu mai poate ține bețele în mână. Un interviu recent, dat de Phil Collins și colegii din trupa Genesis, a apărut slăbit, afectat de boală. „Mi-ar plăcea să cânt la tobe, dar abia pot ține un băț cu mâna stângă. Există anumite afecțiuni fizice care mă împiedică. Sunt un pic provocat fizic, ceea ce este foarte frustrant, pentru că mi-ar plăcea să fiu acolo sus cu fiul meu”, a transmis artistul de 70 de ani.

A căzut în baie și și-a frânt coloana vertebrală

Genesis se pregătește de turneu. Însă Phil Collins va lăsa tobele în seama fiului Nicholas, din cauza unor probleme de sănătate. Intenționează ca el să fie doar vocalist, așezat pe un scaun. Nu mai poate sta în picioare, se arată în interviul dat la BBC.

Phil Collins suferă de diabet, iar problemele de sănătate i s-au agravat în urma unor operaţii la coloană. În 2017, după o căzătură în baie, artistul a fost operat. Pentru o vreme s-a deplasat într-un scaun cu rotile. De atunci s-a ales cu probleme de mobilitate. De altfel, în ultimii ani, a fost văzut în public sprijinindu-se de un baston.

Fiul său Nicholas a povestit atunci că a venit să locuiască împreună cu tatăl său pentru că intrase într-o depresie profundă, avea dureri insuportabile și avea probleme și cu fosta soție.

Cine este Phil Collins

Totul a început când Collins a primit cadou la vârsta de 5 ani un set de tobe. Fiind copil, Collins devine interesat din ce în ce mai mult de sunetul tobelor sale. Mama îl duce frecvent la teatru, iar unchiul său îi confecționează un set de tobe mai performante și mai apropiate de cele adevărate.

Aptitudinile sale muzicale s-au dezvoltat datorită prezenței sale la diverse emisiuni de radio și televiziune chiar dacă nu cunoștea notele muzicale. Până la vârsta de 14 ani nu a ratat nici o ocazie de a fi cunoscut.

A cântat mai ales solo, apoi a cântat cu faimoasa trupă rock „Genesis”. El ascultase „The Beatles”, iar bateristul lor, Ringo Starr, a fost eroul său personal.

La mijlocul anilor ’70, trupa rock ”Genesis” a postat un anunț pentru un baterist, iar Collins a devenit noul baterist al formației în august 1970, după o audiție. În următorii cinci ani, Collins a făcut turnee cu trupa și a cântat la tobe și percuții în albumele lor. Pentru o vreme a fost și solist.

„A Trick of the Tail” a fost primul album „Genesis” pentru care a cântat Collins. Albumul a devenit un succes uriaș atât în ​​SUA, cât și în Marea Britanie. Succesul de top al albumului a făcut ca „Genesis” să nu mai caute solist deoarece îl aveau deja pe Phil.

O viață personală tumultoasă

În 1978, formația a luat o pauză. Între timp, Phil a încercat să-și păstreze viața personală sub control, dar nu a reușit. Relația sa cu soția sa s-a înrăutățit semnificativ, iar el a intrat într-o stare depresivă de ceva timp.

Phil Collins s-a căsătorit de trei ori în viața sa. Prima sa căsătorie a fost cu Andrea Bertorelli. Cuplul s-a căsătorit în 1975. Cu toate acestea, căsătoria a durat doar cinci ani și s-a încheiat în 1980. Urmările acestui divorț au avut un impact grav asupra sănătății mintale a lui Phil.

Apoi s-a căsătorit cu Jill Tavelman în 1984, iar această căsătorie a durat 12 ani. A treia soție a lui Phil a fost Orianne Cevey. S-au căsătorit în 1999 și au divorțat în 2008. Acordul de divorț de 25 de milioane de lire sterline a fost cel mai mare din istoria Marii Britanii. Collins a trecut prin depresie în următorii câțiva ani. Cu toate acestea, Collins și Cevey s-au reunit în 2016, dar relația nu a durat. Acum sunt într-un război total.

Criticii au spus că timpul lui s-a sfârșit și că fanii lui s-au săturat de muzica sa. Următorul său album, „Testify”, s-a confruntat cu aceeași soartă, iar unii critici și case de presă l-au numit cel mai prost album din viața sa. Cu toate acestea, reperele sale muzicale din trecut i-au menținut credibilitatea vie și a primit mai multe onoruri în anii 2000. În 2006, Collins s-a reunit cu doi foști membri ai „Genesis” și s-a angajat într-un turneu numit „Turn it on Again: The Tour”, care a fost un succes. Sursa: thefamouspeople.com