De ce râdem în momente serioase. Cum să oprim acest obicei

De ce râdem în momente serioase. Cum să oprim acest obicei
Râsul nervos nu este tocmai râs. Dar când se întâmplă să râdem în timpul unui eveniment trist sau într-un moment nepotrivit, începem să ne scufundăm în confuzie, jenă și disconfort.

De ce râdem în momente serioase. Din fericire, chiar dacă aceste chicoteli par incontrolabile, există câteva modalități de a le preveni. Sau, cel puțin de a le ascunde. Psihologii au câteva sfaturi care te pot scuti de aceste experiențe ciudate.

Este o reacție emoțională

De ce râdem în momente serioase. Dacă râzi în timpul unei situații nepotrivite, nu înseamnă că ești o persoană rea. De fapt, putem chiar să spunem că acest lucru nu este un râs real, deoarece este doar un rezultat al mecanismului de apărare al corpului pentru a reduce anxietatea, confuzia, stresul și disconfortul pe care îl experimentați în acel moment.

Într-un fel, râsul ne îndepărtează atenția de la traume și durere prin eliberarea de reacții pozitive. De asemenea, ne ajută să luptăm împotriva tuturor emoțiilor pe care le trăim, care ne pot face vulnerabili sau slabi.

Linge-ți sau mușcă-ți buzele

Încercați să vă gândiți la un comportament cu care puteți înlocui râsul. Câteva exemple care v-ar putea ajuta sunt: ​​lingerea buzelor, inspirarea profundă și expirarea. De asemenea, puteți să vă mușcați interiorul obrazului sau buzelor sau să vă ciupiți de braț.

Râdeți în timp ce plecați

Râsul poate fi un bun medicament, dar a face acest lucru în fața oamenilor care se confruntă cu durerea nu este potrivit. Scapă-te de stângăcie întorcându-te și râzând în timp ce pleci, încercând să ascunzi cât mai mult posibil. 

De asemenea, puteți să vă scuzați și să mergeți la toaletă sau să vă purtați ca și când ați fi uitat ceva în mașină și spuneți că trebuie să mergeți să-l luați.

Concentrați-vă pe o singură culoare din cameră

O modalitate de a-ți îndepărta gândurile de la râs este prin mutarea concentrării pe ceva total diferit. De exemplu, gândiți-vă la o culoare și începeți să o căutați în jurul camerei pentru a o găsi. Acum, vedeți de câte ori apare această culoare. Chiar dacă este un obiectiv mic, vă va direcționa emoțiile către altceva și s-ar putea să vă puteți înghiți râsul.

Cântă-ți o melodie

Poate fi orice melodie, chiar și „ABC-urile”. Recitarea versurilor unei melodii este o modalitate practică de a vă îndepărta gândurile de emoțiile voastre și de a diminua de fapt dorința de a râde.

În afară de a cânta, puteți încerca să faceți tabele de înmulțire în cap sau chiar să vă imaginați că faceți o pizza. Gândiți-vă la fiecare pas pe care l-ați face pentru a o găti (cum ar fi frământarea aluatului sau râsul de brânză). Scopul este să vă îndepărtați atenția de la râsul necontrolat.

Semne care te anunță că ai probleme de sănătate