Semne care te anunță că ai probleme de sănătate

Semne care te anunță că ai probleme de sănătate
Corpul nostru știe cel mai bine ce are nevoie și ce nu. Așa cum știe dacă e ceva în neregulă cu el. Iată câteva semne care te anunță că ai probleme de sănătate.

Propriul nostru organism încearcă să ne trimită anumite mesaje de avertizare că ceva nu este în regulă cu el, ca să înţelegi ce nu merge bine, învaţă să-l asculţi. Semne care te anunță că ai probleme de sănătate. 

Trosnitul articulațiilor 

Dacă nu simţi durere, articulaţiile nu se umflă şi nu se înroşesc, iar mobilitatea nu îţi este afectată, atunci nu ai motive de îngrijorare. Lichidul din jurul încheieturilor conţine gaze precum oxigen sau nitrogen. Atunci când îţi îndoi picioarele sau îţi roteşti mâna se eliberează bule de gaz, fenomen care se manifestă prin asemenea zgomote. În cazul în care lucrurile se agravează şi te confrunţi şi cu alte simptome, mergi la un doctor, ar putea să ai artrită.

Transpiraţii nocturne

Dezechilibrele hormonale şi tulburările tiroidei sunt principalele cauze ce determină o astfel de manfestare. Alte cauze ar putea fi şi administrarea unor medicamente, o infecție majora şi afecţiuni grave, ca lupus sau cancer. Dacă transpiraţiile nocturne persistă, fă-ţi o programare pentru analize.

Sforăitul

Deviaţia de sept, polipii nazali, alergiile sau chiar greutatea în exces au ca efecte, sforăitul. Şi apneea este una dintre afecţiunile ce provoacă sforăit, mai ales dacă, în timpul somnului, te confrunţi şi cu pauze scurte în respiraţie.

Foloseşte benzi nazale, menţine căile respiratorii cât de aerisite se poate şi încearcă să nu dormi pe spate, pentru ca această poziție înrăutăţeşte astfel de manifestări.

Semne care te anunță că ai probleme de sănătate. Mâini reci

În cele mai multe cazuri, mâinile reci indică o proastă circulaţie sangvină. Există, însă şi situaţii în care mâinile reci indică contractarea vaselor de sânge şi inhibarea circulaţiei la nivelul mâinilor. Dacă degetele îţi amorţesc şi îşi schimbă culoarea, te-ai putea confrunta cu sindromul Raynaud. Acesta afectează fluxul de sânge către extremităţi.

Ochii uscaţi

Este o manifestare frecventă, mai ales printre cei care lucrează mult la computer. Ochii uscaţi au ca principale cause: lucrul la computer, consumul de alcool, răceala sau administrarea unor medicamente precum antihistaminicile și antidepresivele. Dacă simptomul se cronicizează, ochii uscaţi ar putea indica hipertiroidism sau o boala autoimună. Foloseşte ochelari de soare, lacrimi artificiale pentru lubrifierea ochilor. În cazul în care simptomul persistă, adresează-te unui oftalmolog.

Foto: Facebook

Cine sunt bărbații Sigma și de ce sunt atât de populari. Ce-i deosebește de bărbații Alfa