Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce să gătiți cu untură de porc. Beneficiile uriașe pe care nu le știați

De ce să gătiți cu untură de porc. Beneficiile uriașe pe care nu le știați
Nimic nu era mai gustos în copilărie ca o felie de pâine unsă cu untură pregătită de bunica. Acest obicei a dispărut în ziua de astăzi, dar specialiștii spun că ar trebui reluat.

Bogată în vitamina D, untura de porc are beneficii uriașe asupra sănătății, pe care puțină lume le cunoaște.

De ce să gătiți cu untură de porc. Beneficiile uriașe pe care nu le știați

Cartofi prăjitiți în untură de porc? Varză călită cu untură? Sunt doar câteva dintre preparatele culinare care îți lasă gura apă. Pentru că atunci când alegeți untura, în detrimentul uleiului, gustul este cu totul și cu totul diferit. Care ar fi cele mari beneficii pe care untura le aduce organismului?

Acest produs este bogat în grăsimi (40% saturate, 50% mononesaturate si 10% polinesaturate) și totodată una dintre cele mai mari surse de vitamina D. Potrivit oamenilor de știință, atunci când este introdusă într-o dietă sănătoasă, nu există nici o dovadă că untura de porc ar crește riscul apariției bolilor de inimă.

„Am descoperit că oamenii care mâncau cel mai mult colesterol, cea mai multă grăsime saturată, cele mai multe calorii, cântăreau cel mai puțin și erau cei mai activi fizic”,spune Directorul Framingham Heart Study.

Sursă sănătoasă de colesterol

Și tot oamenii de știință spun că odată ce veți consuma  grăsimi de bună calitate, precum untura de porc, organismul nu va mai produce colesterol rău. De asemenea, acidul oleic conținut de untura de porc ține la distanță depresia. Pe de altă parte, untura reglează producția de hormoni și este de ajutor tiroidei și previne apariția cancerului, mai ales a celui de sân.

“Ne-au trebuit 50 de ani să ajungem în penibilul punct, noi, ca medici, să spunem: am greşit, nu grăsimea face rău. Şi acum ce facem, ne mai trebuie 50 de ani ca oamenii să se întoarcă la slănină? Am falsificat într-un fel, pentru că percepţia consumatorului este că dietetic este sănătos şi e greşit! Mâncarea sănătoasă e aia bogată în grăsime“, a povestit și nutriționistul Mihaela Bilic, în cadrul unei emisiuni televizate.

Sursă foto: kanal d

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre