Adorabila vânătoare a cozii provoacă râsete. Specialiștii spun că astfel câinele învaţă că „mişcarea” l-a adus în centrul atenţiei şi se va folosi de ea ori de câte ori va dori să fie băgat în seamă.

De ce se învârt câinii în jurul cozii?

Când câinele își „vânează” coada este foarte amuzant și ne destined ori de câte ori vedem alergarea în jurul cozii. Conform specialiştilor, atunci când câinii se învârt în jurul cozii trec prin nişte stări stresante.

Când un câine este stresat sau este nebăgat în seamă mult timp şi are nevoie să se amuze de unul singur, începe, adesea, să se învârtă în jurul cozii. Ideea nu este să-şi prindă coada, ci să se calmeze, spune Russell Hartstein, consultant americant, certificat în comportamentul câinilor.

De obicei, puii de căţei sunt mai predispuşi la alergatul în cerc, dar renunţă, treptat, la acest obicei odată cu înaintarea în vârstă. Din motive necunoscute experţilor, sunt şi rase, precum ciobăneştii germani sau terrierii, care adoră să-şi fugărească coada până la adânci bătrâneţe.

De obicei, comportamentul nu este unul îngrijorător, dar, dacă se întâmplă zilnic, trebuie consultat un veterinar priceput. Comportamentul ar putea însemna că animăluțul a dezvoltat o tulburare compulsivă pentru a face faţă anxietăţii cauzate, de exemplu, de separare sau traumelor din trecut. Ori, dacă alergatul în jurul cozii apare brusc, iar câinele încearcă să-şi muşte coada, ar putea fi un semn că este afectat de viermi, purici sau o altă problemă medicală.

Marea împăcare a familiei Geambașu în emisiunea lui Fuego de pe TVR 2

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp