De ce trebuie că consumați mango cu sare. Ce se întâmplă în organism dacă folosiți această combinație

De ce trebuie că consumați mango cu sare. Ce se întâmplă în organism dacă folosiți această combinație
Numit și regele fructelor, mango este cunoscut pentru dulceața și savoarea sa. Sunt puțini cei care știu că în anumite zone ale lumii, există o combinație inedită care face ca fructul să aibă un gust fantastic.

Deși poate părea neobișnuită pentru unii, locuitorii din Asia, America Centrală, dar și cei din India, Filipine și Mexic susțin că în momentul în care combină mango cu sare, fructul are un gust pur și simplu irezistibil, totul transformându-se într-o adevărată simfonie de arome.

Cum să alegeți fructul potrivit

E important să știți și cum să alegeți un mango, pentru a vă bucura de parfumul acestuia. Veți fi siguri că e copt atunci când coaja ajunge la culoarea galben și roșu. De asemenea, un mango bun de mâncat trebuie mirosit în jurul cozii. Dacă emană un miros parfumat și fructat, atunci ați ales ce trebuia. În cazul în care nu miroase, atunci e necopt.

Mango cu sare! Ceva mai bun nu există!

Puteți adăuga puțin suc de lămâie  și puțin chilli

După ce ați ales cel mai bun mango, tăiați în bucăți sau felii, după cum doriți și presărați o cantitate mică de sare peste fiecare bucată. Pentru a fi o explozie de gusturi, puteți pune deasupra puțină lămâie, dar și un strop de chilli. Mango nu este doar o sursă excelentă de vitamina C, ci și de vitamina, fibre și antioxidanți. Atenție! Sarea se va folosi cu moderație.

Alte combinații fantastice cu mango

De asemenea, mango se asociază foarte bine cu un iaurt grecesc sau îl puteți amesteca cu alte fructe într-o splendidă salată. Puteți pune mango și în salatele de verdețuri și legume proaspete, sau puteți pregăti un delicios smoothie sau un fresh de calitate. Veți fi plăcut surprinși să adăugați mango și în orezul cu lapte sau în budincile cu chia.

Puteți pregăti o minunată prăjitură cu mango sau fructul îl puteți mânca cu înghețată. Nu îl ultimul rând, din mango puteți prepara un sos sau un piure pe care să îl mâncați simplu, sau ca garnitură la o friptură de porc sau pui sau alături de un pește.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre