Morţii de COVID-19 nu mai au loc la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeş” din Timişoara și, ca atare, au ajuns să fie depozitați în TIR-uri frigorifice.

Persoanele care decedează la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeș” din Timișoara, în urma infecției cu coronavirus, vor fi puse într-o autospecială pentru păstrare temporară și transport în regim frigorific.

Morga mobilă” a fost pusă în curtea unității sanitare, iar accesul în zonă este restricționat. Autospeciala a ajuns la Timișoara sâmbăta seara, fiind transferată în urma unei solicitări transmise Direcției de Sănătate Publică și Departamentului pentru Situații de Urgență.

De ce era nevoie de o „morgă mobilă”

„Morga spitalului nostru este de capacitate mică. Potrivit normelor în vigoare, a trebuit să organizam fluxuri separate pentru pacienții non COVID decedați și pentru cei care au murit din cauza infecției cu SARS-CoV 2. Practic, din cauza reorganizării mai avem doar 4 locuri. Luna trecută, din cauza numărul ridicat de pacienți COVID 19 decedați, am fost nevoiți să apelăm la o soluție temporară.

Acum, însă, am reușit să transferăm la Timișoara unitatea mobilă ce aparține DSU. Camionul frigo este destinat exclusiv depozitării în condiții civilizate a pacienților care au pierdut lupta cu noul coronavirus până când vor fi incredințați familiilor, conform procedurilor”, spune asist. univ. dr. Diana Manolescu, director medical Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara.

O mașină similară asigură preluarea cadavrelor inclusiv la spitalul militar mobil amenajat pe terenul stadionului CFR din orașul de pe Bega.

Ce credeau una despre alta cele două André de au ajuns să-și spună „Pa”

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp