Decizia care ar putea schimba tot. Ce se va întâmpla cu Archie, fiul ducilor de Sussex

Decizia care ar putea schimba tot. Ce se va întâmpla cu Archie, fiul ducilor de Sussex
Decizia ducilor de Sussex de a lăsa viața regală în urmă s-a datorat parțial dorinței lor de a-și crește fiul, pe Archie Harrison, ca cetățean privat. Însă un expert regal face acum lumina în ceea ce-l privește pe Archie, dar și rolul viitor al acestuia în cadrul monarhiei britanice.

Archie Harrison Mountbatten Windsor este strănepotul reginei Elisabeta a II-a și al prințului Philip și este al 7-lea în rând la tron. După nașterea sa pe 6 mai 2019, Meghan Markle și prințul Harry au luat decizia de a-l înregistra ca cetățean privat și de a nu-i acorda un titlu regal. De atunci, Meghan și Harry s-au retras complet din rolurile lor regale și s-au stabilit acum în Santa Barbara, California, unde își doresc să își crească fiul.

Părinții sunt extrem de atenți cu protecția vieții private a lui Archie și în afară de o felicitare de Crăciun care conținea o ilustrație a lui Meghan și Harry cu fiul lor, nu s-au împărtășit imagini noi ale băiețelului de la prima sa aniversare în luna mai a anului trecut. Stilul de viață de la Hollywood al cuplului a stârnit critici din partea tradiționaliștilor care au cerut eliminarea titlurilor lor regale.

Decizia Reginei de a le lua titlurile lui Harry și Meghan nu îl influențează pe Archie

Rămâne de văzut dacă Regina alege sau nu să-i deposedeze pe Meghan și Harry de titlurile de Duce și Ducesă, căci urmeză să examineze în martie anul acesta statutul celor doi, la un an de când aceștia au făcut înțelegerea cu suverana de a renunța la îndatoririle regale. 

Chiar dacă Regina ar alege să-i ia titlul de duce lui Harry, un expert constituțional a susținut că nu l-ar împiedica pe Archie să moștenească el însuși titlul într-o zi. Discutând despre viitorul titlurilor regale ale lui Meghan și Harry, expertul constituțional Iain MacMarthanne a declarat pentru Express.co.uk: „În situația actuală, nu există un precedent real de urmat, dacă ar exista dorința de a le elimina. Ceea ce trebuie reținut este că titlul HRH ( n.r. Înălțimea Sa) și prinț sunt destul de diferite de Sussex.” 

Archie va deveni prinț când Charles va urca pe tron

El a adăugat: „Titlul poate fi respins de duci în temeiul legislației adoptate în 1963, însă acesta rămâne valabil și poate fi transmis către următorul moștenitor masculin la moartea titularului, în acest caz Archie Mountbatten-Windsor, altfel contele lui Dumbarton “.

Archie va moșteni automat ducatul prințului Harry la moartea tatălui său, cu toate acestea, este probabil ca acesta să ia un alt titlu regal până atunci.

Archie, duce de Sussex, este nepotul prințului moștenitor Charles, în vârstă de 73 de ani, și va deveni prinț când Charles va urca pe tron. Archie va putea decide dacă își va folosi sau nu titulatura HRH când va împlini 18 ani, indiferent de statutul regal al lui Meghan și Harry.

Radu Vâlcan, mărturisiri despre al treilea copil. Când naște Adela Popescu

Recomandarile noastre