Deciziile finale ale miniștrilor Educației și Sănătății cu privire la măsurile pentru deschiderea școlilor. Document

Deciziile finale ale miniștrilor Educației și Sănătății cu privire la măsurile pentru deschiderea școlilor. Document
A fost finalizat ordinul comun al Ministerului Educației și cel al Sănătății privind măsurile pentru redeschiderea școlilor, păstrând rata de infectare de 1 la mie ca limită maximă atunci când toți elevii participă fizic la cursuri.

Vineri dimineață Ordinul comun va fi publicat în Monitorul Oficial și va ajunge în rețeaua educațională, astfel încât pe data de 8 februarie, luni, școlile să înceapă în condiții cât mai sigure.

Ordinul prevede că, în cazul în care se suspendă activitatea unei clase sau a şcolii, orele continuă în sistem online.

”Stagiile de pregătire practică pentru elevii din învăţământul liceal tehnologic, postliceal, profesional şi profesional dual se desfăşoară cu prezenţa fizică a elevilor, cu respectarea procedurilor privind măsurile de protecţie instituite de către entităţile organizatoare de stagii de pregătire practică şi prevederile prezentului ordin, indiferent de scenariul epidemiologic”, se mai arată în document.

În documentul cu deciziile finale se face referire și la elevii care vor putea sta în continuare acasă și învăța online. Îl puteți consulta , dând click pe linkul de mai jos.

Ordin comun ME& MS 04.02.2021_1

Tot în azi, de la ora 12.00, urmează să se țină o conferință de presă în care vor oferi declarații miniștrii Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu.