Delicii indiene: pakoras crocante din conopidă

Delicii indiene: pakoras crocante din conopidă
Pakoras este un fel de mâncare tradițional indian. Dacă ajungeți în India veți fi întâmpinați cu o sumedenie de variante de pakoras.

Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie doar de un bol, câteva ingrediente și un stomac gol ca să le puteți mânca pe toate dintr-o dată. Dar, înainte de a vă apuca să preparați, ar fi bine să știți de ce merită să includeți conopida cât mai des în meniu.

Considerată mult timp o legumă „plictisitoare”, conopida este, de fapt, un înlocuitor excelent cu conținut scăzut de carbohidrați, bogat în nutrienți pentru bazele de pizza, orez și multe altele. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au pus conopidă pe locul 24 pe lista cu „fructe și legume puternice”.

O cană de conopidă crudă conține doar 25 de calorii și 5 grame de carbohidrați , oferind în același timp 77% din necesarul zilnic de vitamina C al unei persoane, 20% din necesarul zilnic de vitamina K și 10% sau mai mult din necesarul zilnic de vitamina B6 . În plus, conopidă este o s ursă bună de calciu, magneziu, fosfor și potasiu.

Ingrediente pentru pakoras crocante din conopidă

▪️1 căpățână de conopidă, tăiată în buchețele de mărime medie

▪️1 cană de făină de grâu

▪️1 linguriță de turmeric

▪️1/2 linguriță de chimen

▪️1/2 linguriță garam masala

▪️1/2 linguriță de pastă de ghimbir și usturoi

▪️1️1/2-1 linguriță de sare

Mod de preparare

Într-un castron mare adăugați făina de grâu, condimentele, sarea și pasta de ghimbir și usturoi împreună și amestecați. Adaugați încet puțină apă, în trepte, amestecând la fiecare adăugare (pentru a preveni formarea de cocoloașe), până când obțineți un aluat omogen. Adaugați conopida în aluat și amestecați bine. Și lăsați să stea timp de 15 minute.

Într-o tigaie mare, adăugați uleiul la aproximativ 2 cm adâncime. Încălziți până când uleiul devine strălucitor. Adaugați buchețelele și gătiți-le, întorcându-le constant pentru a vă asigura că nu se ard, timp de aprox. 7-8 minute. Scoateți unul și tăiați-l în două pentru a verifica dacă conopida este fragedă. Puteți folosi oricând o friteuză cu aer sau le puteți coace la cuptor pentru o opțiune mai sănătoasă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Plant Based Meal (@theplantbasedmeal)

Sursa: Instagram