Depășită de situație, Greta Thunberg își anunță retragerea din viața publică

Depășită de situație, Greta Thunberg își anunță retragerea din viața publică
Activista de mediu suedeză Greta Thunberg a afirmat că în viitor vrea să lucreze mai mult în culise decât în prim-planul vieții publice.

Greta Thunberg renunță la viața publică. De ce nu mai dorește să fie în plim-plan activista de mediu

Tânăra a decis să continue lupta pentru protecția climei, însă a luat o decizie radicală. Ea se va îndepărta de spațiul public.

Greta Thunberg, activista de mediu suedeză, vrea să renunțe la viața publică, după aproape șapte ani în care a apărut aproape zilnic sau săptămânal în mass media, relatează dailybusiness.ro. Greta a afirmat că în viitor vrea să lucreze mai mult în culise în cadrul campaniilor pentru protecţia climei.

Ea a anunțat că acum este momentul cel mai bun să renunțe la viața publică și să se axeze mai mult pe problemele care afectează cu adevărat populația. Activista a promis că își va continua activitatea, dar nu va mai fi la fel de prezentă pe social media și la TV.

„Voi face încă multe, dar nu voi mai fi atât de vizibilă în mass-media”, a declarat Greta Thunberg, în vârstă de 19 ani, pentru revista germană Brigitte Be Green. „Este timpul să pasez microfonul”, a spus ea.

Poziția despre energia nucleară

Greta a mai transmis că oamenii cei mai afectaţi de criza climatică ar trebui să fie ascultaţi mai mult. Cât despre dezbaterea asupra energiei nucleare, Thunberg şi-a reiterat convingerea că ar fi de preferat să se continue utilizarea centralelor nucleare decât să se revină la cărbune.

„Părerea mea personală – şi nu vorbesc în numele „Fridays For Future” – este că este o greşeală să opreşti (centralele nucleare) atunci când alternativa este cărbunele„, a spus Thunberg.

Activista pentru climă a devenit faimoasă la vârsta de 15 ani când a început să îşi petreacă zilele de vineri în faţa sediului guvernului suedez, cerând acţiuni mai serioase pentru combaterea schimbărilor climatice. Alături de ea au fost peste 100.000 de tineri care au transmis mesajul său mai departe.

Viața de politician este toxică

Deși se va îndepărta de viața publică, Greta nu va deveni politician, pentru că este o meserie „toxică”.

În vârstă de 19 ani, Greta Thunberg afirmă că schimbările necesare „vor apărea atunci când va exista suficientă presiune publică. Asta e ceva ce creăm noi! Nu mi-am dorit vreodată să devin chipul unei mişcări globale. Este prea multă responsabilitate. Uneori pur şi simplu explodez. Eu cred că dacă ne punem toate speranţele pe umerii unui adolescent, nu e prea bine”, a declarat, recent, Greta Thunberg, conform BBC.

Thunberg a anunţat şi că nu va participa la a 27-a Conferinţă a Convenţiei ONU pe Schimbările Climatice (COP27) din Egipt.

„Nu e nevoie de mine acolo. Sunt alţi oameni care vor participa, din cele mai afectate zone. Şi cred că vocea lor este mai importantă”, a mai precizat tânăra.