Deschideți televizoarele. Mari vedete vor fi prezente în programul de 1 Decembrie!

Deschideți televizoarele. Mari vedete vor fi prezente în programul de 1 Decembrie!
Putem sărbători Ziua României, la televizor! Sunt restricții peste tot, așa că putem urmări emisiuni unde vedele noastre au filmat momente de mare sensibilitate. Veți vedea pe Mirabela Dauer, Monica Anghel, Virgil Ianțu, Horia Moculescu și filme românești. Un regal pe TVR 2.

TVR 2 aniversează Ziua Naţională a României cu programe de sărbătoare. „Câștigă România!” a pregătit, de la ora 20:00. O ediție specială alături trei personalități ale micului ecran: Mirabela Dauer, Carmen Movileanu și Horia Moculescu. ”În anul în care sărbătorim 65 de ani alături de TVR, vedetele vor răspunde întrebărilor despre Televiziunea Română. Nu vor lipsi documentarele istorice, precum „Iași, capitală de război” (de la ora 7:00). Pentru prima dată la un canal de televiziune românesc, TVR 2 va difuza, de la ora 13:35, „România neîmblânzită”. Vor fi și filme românești de excepție. „Prieteni fără grai” (1969) și „Atenţie, nu ne supăraţi!”, o comedie cu Bud Spencer, Terrence Hill, John Sharp.

Programe TV pentru întreaga familie de 1 Decembrie

TVR 2 aniversează Ziua Naţională a României cu programe de sărbătoare. ”România neîmblânzită”, un documentar-eveniment, 1 decembrie, de la ora 13:35 (redifuzare marți, 2 decembrie, ora 7:10).

„România neîmblânzită” (România, 2018) este atât o invitație la cunoaștere și un mod de a stimula interesul oamenilor pentru universul viu din jur. Este realizat de casa de producție „Off the Fence”, companie britanică parte din elita mondială a filmelor de profil. Îl are ca narator pe actorul Victor Rebengiuc, nume legendar care a marcat scena și cinematografia românească.

Carmen Movileanu, Mirabela Dauer și Horia Moculescu vin la Ianțu

Miercuri, 1 decembrie, de la ora 20:00, tema ediției speciale „Câștigă România!” este aniversarea a 65 de ani de la prima emisie a TVR. Întrebările vor fi adresate celor trei invitați, Mirabela Dauer, Carmen Movileanu și Horia Moculescu. Vor fi completate cu imagini din Arhiva de Aur, amintiri și melodii celebre. Ați fi bănuit că la debutul TV Mirabela Dauer avea părul lung și negru? Stilistul care i-a schimbat coafura și culoarea părului în blond a fost Doina Levința, iar rochia purtată a fost semnată de Zina Dumitrescu.

Fiecare invitat va avea parte și de câte o surpriză emoționantă: un montaj video de 2-3 minute cu secvențe de arhivă de la începutul carierei. Ediția specială „Câștigă România!” se difuzează şi pe canalele TVRi (de la ora 22:00) si TVR Moldova (de la ora 23:50).

Filme românești de 1 Decembrie

De 1 Decembrie, nu vor lipsi filmele artistice potrivite pentru o zi de sărbătoare. De la ora 9:30, trăim aventura alături de „Prieteni fără grai” (România, Canada, 1969).

De la ora 21:10, telespectatorii TVR 2 pot urmări comedia „Atenţie, nu ne supăraţi!” (ALTRIMENTI CI ARRABBIAMO-Italia, Spania, 1974).

La TVR 3, îşi dau întâlnire românii de pretutindeni

TVR 3 dedică o zi întreagă aniversării Zilei Naţionale a României cu programe preluate de la toate Studiourile Teritoriale ale SRTv.

  • Începând cu ora 10.00, este programat  spectacolul  „1 Decembrie – Alba unește România”(TVR TG Mureș). Cu ocazia Zilei Naționale a României, în acest an, Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” din Alba-Iulia lansează în premieră națională: Orchestra Română de Folclor. Cu aceast prilej va avea loc și concertul extraordinar de muzică populară- Alba unește România.
  • La ora 13.30 – „Bănățenii în primul razboi mondial” (TVR Timișoara), un documentar istoric despre participarea bănățenilor în  Primul Război Mondial. De la ora 15.00 Premiile Naţionale ,,Negruzzi (TVR Iași). Printre cei omagiaţi în acest an se vor afla Leon Dănăilă, Matei Vişniec, actorul Constantin Chiriac, George Banu, Andrei Pleşu.
  • De la ora 17.00, Ediția specială „Romândria mea”, se va difuza în direct de la TVR Timișoara. În transmisiune directă de la Sala Radio, telespectatorii, de la ora 19.00, Concertul extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României.