Deținuți scoși din pușcărie de șoareci

Deținuți scoși din pușcărie de șoareci
Cine s-ar fi gândit că șoarecii vor scoate pur și simplu deținuții afară din pușcărie! pare incredibil, dar s-a întâmplat.

Deținuți scoși din pușcărie de șoareci – aceasta e știrea zilei în Australia. O invazie devastatoare de şoareci a forţat autorităţile australiene să înceapă mutarea a sute de deţinuţi dintr-o închisoare din statul New South Wales. E nevoie de asta pentru a repara daunele provocate de rozătoare, informează AFP.

Penitenciarul a fost pur și simplu ros de șoareci. Așa mult au mâncat aceștia încât tot spațiul a ajuns să fie un real pericol pentru cei cazați acolo. Şoarecii au atacat în special tavanele celulelor şi au ros cablurile de la centrul de corecţie din Wellington, situat într-o zonă rurală. Pentru că oricând se putea petrece un accident, oficialii penitenciarului au decis să scoată deținuții pentru a-i pune în siguranță.

Deținuți scoși din pușcărie de șoareci

„Sănătatea, siguranţa şi bunăstarea personalului şi a deţinuţilor sunt prioritatea noastră principală, deci este important să acţionăm cât mai repede posibil pentru a efectua lucrările de reabilitare”, a declarat într-un comunicat Peter Severin, comisarul responsabil cu serviciile corecţionale în New South Wales.

Până la 420 deţinuţi şi 200 de angajaţi vor fi transferaţi la alte instituţii până la sfârşitul lunii iunie, transmit australienii.

Invazia rozătoarelor

După ce alte țări din lume s-au confruntat cu invazii de lăcuste, cicade și viermi săritori, de câteva luni estul Australiei este invadat la propriu de şoareci care atacă casele şi devorează recoltele.

Această invazie este ultimul dezastru care i-a lovit pe fermierii australieni. Bieții oameni, au avut parte de ani de secetă, luni de incendii forestiere devastatoare la sfârşitul anului 2019 şi inundaţiile care le-au urmat.

Rozătoarele au apărut în octombrie, în urma unei recolte excepţionale, după cea mai gravă secetă înregistrată vreodată.

Sursa foto: Pixabay

Cât au crescut pensiile în România. „Scorul” e tulburător