Vine sfârșitul lumii? Un nor de lăcuste a atacat Libanul, un oraș din China a fost acoperit de nisip

Vine sfârșitul lumii? Un nor de lăcuste a atacat Libanul, un oraș din China a fost acoperit de nisip
Felul în care literatura scrie că ar putea veni apocalipsa menționează tot felul de întâmplări ciudate și dramatice. Se vorbește de explozii, poluare dramatică, extincția ființelor. dar oare nu se întâmplă deja?

Ultimele evenimente mondiale ne pun în fața întrebării dacă vine sfârșitul lumii. Lăcustele au atacat Libanul. Iar despre cât de distrugătoare sunt aceste insecte știm din Biblie. Iar în China, după ce țara a fost crunt afectată de coronavirus, un oral întreg a fost acoperit de nisip.

Un imens nor de nisip care a înghiţit un oraș întreg din provincia Gansu din nord-vestul Chinei. Case, clădiri şi fabrici au fost complet acoperite. din cauza vizibilității reduse brusc, mai multe accidente rutiere au avut loc. Nivelul de poluare a crescut așa mult încât oamenii au fost sfătuiți să nu iasă din case, informează marţi AFP.

Vine sfârșitul lumii? Norul de nisip care a pus stăpânire pe o parte din China

Aceste furtuni de nisip sunt frecvente în partea de nord a ţării în timpul primăverii. Impresionantul nor galben observat duminică în comitatul Linze a fost surprins în imagini din aer. Și așa i s-a putut estima amploarea. Televiziunea naţională CCTV a raportat mai multe accidente cauzate de vizibilitatea redusă. Iar meteorologii au solicitat locuitorilor să rămână în case, cu ferestrele și ușile închise. Alte fenomene similare sunt aşteptate și în zilele următoare.

Vine sfârșitul lumii
Furtunile de nisip care au loc în China provin adesea din deşertul Gobi. Acesta e o zonă aridă imensă situată între China şi Mongolia. Amintim că în martie, o furtună de nisip a ajuns la Beijing. Și a fost cea mai puternică din ultimul deceniu care a lovit capitala. Cerul a devenit galben, iar companiile aeriene au fost nevoite să anuleze sute de zboruri.

Libanul, atacat de lăcuste

Un alt nor apocaliptic a lovit, luni, Libanul. În încercarea de a rezolva problemele, autoritățile au trimis elicoptere ale armatei. roiuri imense de lăcuste au ajuns în Liban, după ce direcția vântului s-a schimbat. Lăcustele, care ameninţă recoltele, se adaugă unei lungi liste de provocări cu care se confruntă Libanul, ţară afectată de cea mai gravă criză financiară din ultimele decenii.

Regiunea Baalbek-Hermel din nord-est se bazează în special pe creşterea animalelor. Până în prezent doar câteva plantaţii de cireşi au fost afectate de lăcuste. Însă regiunile din sudul Libanului deţin mai multe terenuri agricole. De aceea autoritățile au trimis elicoptere militare care să împrăștie substanţe împotriva lăcustelor care au invadat în roiuri teritoriul acestei ţări. Ministerul Agriculturii, aflat în stare de alertă, a declarat luni că efective importante de lăcuste au fost deja distruse.

Vine sfârșitul lumii
„Am reuşit în scurt timp să distrugem un număr uriaş, însă unele au scăpat şi există în continuare efective mari, mai ales în zona Hermel din Marjaheen”, a declarat pentru Reuters ministrul interimar al Agriculturii, Abbas Mortada.

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a comunicat că evenimentul este neobişnuit pentru această zonă, o schimbare a direcţiei vântului împingând lăcustele din Arabia Saudită până în Iordania şi mai departe în Siria şi Liban. „Este un eveniment foarte rar… locurile de reproducere sunt pe coasta Mării Roşii, coasta nordică a Arabiei Saudite, aşa că ele au fost împinse de vânt în Iordania şi Siria”, a spus Maurice Saade, reprezentatul FAO în Liban.

Sursa foto: Pixabay

Rochia de mireasă a prințesei Diana, expusă public. Unde și când are loc evenimentul unic