Paula Seling ne oferă rețeta ei de Drob vegetarian

Paula Seling ne oferă rețeta ei de Drob vegetarian
Sunt multe persoane care nu mănâncă miel de Paște. Fie nu le place, fie sunt vegetarieni. O rețetă de drob fără carne ne este oferită de o încântătoare vedetă.

Săptămâna trecută, Paula Seling ne-a surprins. S-a dus la spitalul din Piatra Neamț, unde s-a produs acel dezastruos incendiu, soldat cu pierdere de vieți. Acolo a ars și medicul care acum este tratat într-o clinică din Belgia. Artista s-a dus ca să ofere pacienților și cadrelor medicale din acel spital niște momente de relaxare. Le-a cântat zeci de minute din curte, așa cum v-am relatat aici.

În același registru de grijă pentru semeni, Paula Seling a postat pe canalul ei de Youtube o rețetă de drob pentru vegetarieni, însoțită de un filmuleț despre cum se prepară drobul cu ciuperci. Ea este cunoscută de fanii ei că le oferă rețete vegane.

Rețetă de drob de la Paula Seling

„Cum puteam să las să treacă Paștele fără rețeta mea de drob? Când făcea soacra mea drobul ăsta lângă Sibiu, foarte multă lume prefera drobul ăsta în locul celui tradițional”, a spus Paula Seling la începutul prezentării rețetei sale.

Ingrediente pentru drobul de ciuperci:

500 de grame de ciuperci champignon albe;

500 de grame de ciuperci champignon brune;

500 de grame de ciuperci Pleurotus;

3 cepe albe;

3 legături de pătrunjel;

3 legături de usturoi verde;

3 legături de ceapă verde;

3 legături de mărar;

3 cartofi;

o căpățână de usturoi;

o cană de orez;

o cană de linte maron, ea e cea mai bună;

jumătate de cană de semințe de in măcinate;

o cană de miez de nucă măcinat;

boia dulce, piper, coriandru, sare și oregano;

Mod de preparare:

Se pun trei cepe la călit, tăiate mărunt, după care se adaugă ciupercile. Ciupercile se pot trece prin mașina de tocat carne, prin robot sau se taie tot mărunt. Totul se pune în tigaie, cu puțin ulei și se călește. Se adaugă puțină apă.

Până scad ciupercile, se pune la fiert o cană de orez și lintea (care trebuie înmuiată în apă cu o oră înainte). Se toacă apoi verdețurile: ceapa verde, usturoiul, pătrunjelul și mărarul. Paula recomandă și trei legături de leurdă pentru a potența gustul de usturoi.

Se adaugă semințele de in și nuca măcinată. Se curăță cei 3 cartofi și se adaugă în compoziție după ce sunt dați pe răzătoare. Se adaugă apoi condimentele.

Întreaga compoziție se amestecă bine cu mâna.

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade, în timp ce se așază drobul în tăvițele tapetate cu ulei și făină. Se poate unge drobul cu puțin ulei și se lasă la cuptor în jur de 50 de minute.

Videoclipul cu rețeta îl găsiți aici.

Ponturi despre prepararea cafelei la ibric. Secretul caimacului