Dezvăluire șocantă. Angela Gheorghiu, pusă la zid de un cunoscut jurnalist: Secretul rușinos al sopranei care se plânge de propria țară

Dezvăluire șocantă. Angela Gheorghiu, pusă la zid de un cunoscut jurnalist: Secretul rușinos al sopranei care se plânge de propria țară
Una dintre cele mai bune voci din lume, soprana Angela Gheorghiu vorbește în termeni duri despre propria țară. Asta a dus la un șir de dezvăluiri neașteptate.

Angela Gheorghiu l-a pus la punct pe dirijorul Cristian Măcelaru. Cu ceva timp în urmă, Cristian Măcelaru a dirijat în fața Turnului Eiffel celebra Rapsodia Română a lui George Enescu, însă a refuzat să o distribuie și pe Angela Gheorghiu în spectacol. Gestul artistului a supărat-o foarte rău pe aceasta, care l-a făcut „un laş şi un trădător, un alt român”.

„Cultura ta muzicală aici s-a oprit?! Păcat!”

”A dirija Rapsodia Română de Enescu în faţa Turnului Eiffel este unul dintre cele mai speciale momente din viaţa mea. Lui Enescu i-ar fi plăcut să audă cum sunetele iubitei sale compoziţii umplu întregul Paris. Trăiască puterea muzicii care ne conectează pe toţi. Din păcate eşti un laş şi un trădător, ştii bine ce vreau să spun…un alt român, nu mă surprinzi deloc. Muzică populară la Paris, OMG! Cultura ta muzicală aici s-a oprit?! Păcat!

Avem mari compozitori români, nu uita asta niciodată, pe care publicul internaţional nu îi cunoaşte, şi eu i-am cântat şi interpretat pe foarte mulţi pe toată planeta, dar tu nu ai studiat în România şi, atenţie, ai mari lacune pe acest subiect“, a fost mesajul Angelei Gheorghiu.

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea”

Mai mult, celebra cântăreață a spus că niciodată instituțiile din România nu au susținut-o, lucru care e strigător la Cer. „Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea.

Dintre aceștia amintesc pe dirijorii Ion Marin, Tiberiu Soare, Ciprian Teodorașcu, pe tenorii Teodor Ilincai, Stefan Pop,Bogdan Mihai Ionut, Marius Brenciu, Marius Manea, Calin Bratescu, Vlad Miriţă, Marius Budoiu… pe soprana Iulia Isaev si pe baritonul George Petean, pe pianiștii Alexandru Petrovici, Alexandra Dariescu și Dan Grigore.

Ba chiar am invitat Filarmonica „George Enescu” din București la concertul meu din Oman, Muscat și la concertul meu de la Luxemburg (cu ocazia aderării României în Uniunea Europeană)… deși Filarmonica nu m-a invitat niciodată…Am invitat Corul Madrigal și pe Marin Constantin pentru înregistrarea discului cu muzica sacră (religioasă) Mysterium, la Londra, disc pe care am înregistrat inclusiv muzica ortodoxă românească orchestrată special pentru această înregistrare.

La inițiativa mea, BBC a venit în România și a realizat un documentar cu această muzică, la mănăstirile din Moldova. Nu am fost obligată să îi invit pe ei, puteam să invit pe cine doresc eu, așa cum pot să o fac și acum”, a mai spus Angela Gheorghiu pe Facebook.

„Nu am ajuns niciodată să semnez un contract cu ONB sau cu o altă instituție culturală din România”

Dar Angela nu s-a oprit aici și a mărturisit că în 32 de ani de carieră, a avut în România 4 sau 5 concerte cu onorarii și 8-10 concerte sau apariții în concerte de caritate, dar niciun spectacol de operă. „Nu am ajuns niciodată să semnez un contract cu ONB sau cu o altă instituție culturală din România. Mi-am dedicat toată viața muzicii și în particular muzicii românești, pe care o cânt în toate concertele mele.

Naționalitatea mea e română, originea mea din Adjud o știe o lume întreagă și o menționez în toate prezentările și biografiile care mi se cer. Nu datorez, în fapt, nimănui nicio explicație, ba dimpotrivă, mie mi se datorează explicații din partea multora, dar am considerat ca măcar o dată lucrurile trebuie spuse clar”, se destăinuie soprana.

Un jurnalist dezvăluie un detaliu rușinos despre Angela Gheorghiu

Mirel Curea, unul dintre cunoscuții jurnaliști din România a mărturisit lucruri neștiut despre marea artistă, punctând faptul că cere onorarii uriașe și condiționează să apară cu tot felul de… băieței.

„Ca să fie clar cam cum este cu madam Angela, asta. Spun eu, pentru că ăia care au avut de a face cu ea, tac de jenă.

Este în cap după bani și după băieței tineri, foarte tineri. Despre asta este vorba. Spune că nu este băgată în seamă în România, se vaietă și se tăvălește, că ea ar cânta și moca. Când este băgată (în seamă), cere onorarii exorbitante, de peste suta de mii de euro și condiționează să apară cu fel de fel de băieței.

Că nah, trebuie să ofere și ea ceva, dar nu de la ea, că nu este frumos. La pachet, este supărată pe Enescu, pe Porumbescu, pe Maria Tănase și pe alții care erau penibil de români, plus pe ăia care îi apreciază pe cei trei, și nu pe ea. Asta este, nu știm să ne apreciem valorile!”, a spus ziaristul pe contul său de Facebook.