Dezvăluire șocantă despre Putin și legătura lui cu un șaman războinic. Crede că spiritele l-au uns cu puteri sacre

Dezvăluire șocantă despre Putin și legătura lui cu un șaman războinic. Crede că spiritele l-au uns cu puteri sacre
Rusia este un tărâm de ghicitori și basme pe care occidentalii încearcă de secole să le deslușească. Nici Vladimir Putin nu este străin de misticism, de multe ori vehiculându-se ideea că în tot ceea ce face este influențat de superstiții.

Deși încearcă să dea impresia că nu se ghidează după forțe oculte atunci când ia decizii, liderul de la Kremlin alunecă adesea în această zonă crepusculară, iar acțiunile sângeroase din Ucraina sunt puse pe seama acestora credințe.

Aceasta este opinia unor psihologi, analiști din serviciile secrete și a unui șaman din Republica Saha.

„Putin și anturajul său iau foarte în serios lumea spiritelor”, spune un oficial de la Kremlin sub protecția anonimatului, relatează adevarul.ro.

„Nu este un mare act de credință pentru un rus să înțeleagă că Putin va face tot ce este necesar pentru a distruge pe oricine dorește să exorcizeze demonii imaginari despre care se crede că îi dau putere”, continuă el.

În aceste condiții se naște o întrebare firească: credeți că spiritele rele primare, inventate pentru a-i panica pe iobagii înșelați în așteptări, l-au convins pe Putin, în vârstă de 70 de ani, să-i măcelărească pe ucraineni și să amenințe Occidentul cu un război nuclear?

Omul-șarpe Koșcei Nemuritorul, sfetnicul lui Putin?

Anna Moroz, psiholog clinician care mai bine de un deceniu a consiliat emigranți ruși nedumeriți despre cum să se obișnuiască cu secularitatea occidentală, este sigură de acest lucru, relatează The Daily Beast.

„Legendele joacă un rol formidabil în psihologia noastră națională și, fără îndoială, animă acțiunile lui Putin în Ucraina”, spune Moroz, născută în Rusia, care vorbește pentru The Daily Beast sub un nume fictiv de teama unor represalii.

„Termenul tehnic este gândire paradoxală, dar cu siguranță nu cred că omul șarpe Koșcei Nemuritorul îl sfătuiește pe Putin dintr-o grotă de sub Kremlin”, adaugă ea.

În acest moment, cea mai presantă problemă este cum să-l împiedici pe un Putin tot mai izolat să declanșeze un holocaust nuclear și, în același timp, să ajuți Ucraina cu toate armele de care are nevoie pentru a-l învinge.

Se potrivește cu toate stereotipurile paranormale

„Este ca și cum ne-am întoarce în 1942 încercând să-l descifrăm pe Hitler, care credea și în mumbo jumbo”, spune un analist de informații din SUA referitor la Putin. „Nu poți să iei în serios acest lucru, dar trebuie să îl iei în considerare”, adaugă el.

Cu siguranță, Putin este un țar prin vocație, un ofițer KGB ca rang și, spune Moroz, un „jongler întunecat” prin comportament. „Se potrivește cu toate stereotipurile paranormale ale Rusiei”.

Diagnosticul este unul singur: „Putin este atras de ideea că forțele supranaturale l-au uns ca Ales”.

„Putin urăște democrația pentru că nu crede în puterile omenești”, explică Anna Moroz. „El crede că spiritele l-au uns cu puteri autocrate sacre”, insistă ea.

Poveștile ridicole sunt, totuși, concrete

Un oficial guvernamental rus a declarat pentru The Daily Beast că speculațiile cu privire la faptul că hocus-pocus este forța motivațională din spatele băii de sânge vărsate de Putin în Ucraina sunt reale în interiorul Rusiei.

„El percepe Occidentul ca fiind slab pentru că are prea multe reguli care interferează cu puterea lui”, explică oficialul rus. „Poveștile ridicole despre demoni care îi dau putere sunt totuși concrete din punct de vedere psihologic. Demonii nu respectă regulile”, adaugă el.

Un sondaj efectuat în 2016 de Centrul de Cercetare a Opiniei Publice din Întreaga Rusie ilustrează poate cel mai bine catalogarea lui Putin, de către un analist occidental, ca „o personalitate asemănătoare unei vedenii”. Sondajul arată că 36 la sută din populația Rusiei crede în ființe supranaturale, în timp ce 25% întâmpină dificultăți în a răspunde la întrebare.

Ritual pentru salvarea din brațele demonului

Pretinsul șaman războinic Aleksandr Gabișev susține că și-a petrecut întreaga viață luptând cu un demon care dă târcoale sufletului lui Putin, și anume cu legendarul personaj negativ Koșcei Nemuritorul. În toamna anului 2019, acest șaman originar din Republica Saha și adepții săi au pornit într-o călătorie pe jos spre Moscova pentru a organiza o ceremonie menită să-l salveze pe Putin de demonul de sub Kremlin.