Simona Ionescu / Redactor Șef

Așa ceva nu ați încercat: Pâine umplută cu mozzarella. E moale și deosebită, o mănânci cu ochii!

Așa ceva nu ați încercat: Pâine umplută cu mozzarella. E moale și deosebită, o mănânci cu ochii!
Salvează această rețetă și prepară aceste minunate pâini cu brânză. Sunt teribil de bune. Și, mai ales, atât de ușor de pregătit.

Ingrediente pentru pâine umplută cu mozzarella

Aluat:

2 ouă

35 g de zahăr

580 g făină de pâine

12 g sare

35 g de unt moale nesărat

60 g lapte integral

6 g drojdie instant

Tangzhong:

120 g lapte integral

120 g de apă

40 g făină de pâine

Umplutura:

4 bețe de mozzarella tăiate în 3 secțiuni (12 în total)

Mod de preparare

Pregătiți tangzhong-ul. Se bat toate ingredientele pentru tangzhong într-un vas mic până când nu rămân cocoloașe. Apoi, amestecați continuu la foc mediu până când amestecul seamănă cu piureul de cartofi. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească timp de 5 minute. În bolul unui mixer vertical, adăugați tangzhong și toate celelalte ingrediente pentru aluat, cu excepția untului. Folosind atașamentul cu cârlig de aluat, se amestecă timp de 5 minute. până când aluatul se adună. Adăugați untul și amestecați timp de 8 – 10 minute.

Formați o bilă din aluat, puneți-l într-un bol, acoperiți-l și lăsați-l să crească timp de 1,5 – 2 ore sau până când aproape își dublează dimensiunea. Se bate aluatul pentru a se dezumfla și se împarte în 12 secțiuni egale. Se formează bile. Se acoperă și se lasă să se odihnească timp de 10 minute. Între timp, pregătiți tava de copt.

Făcând una câte una, se rulează aluatul într-un oval lung. Tăiați fantele pe lungime, așa cum se arată în video, asigurându-vă că vă opriți la 3/4 din drum. Așezați brânza la capătul fără fante și rulați-o în formă de buștean. Așezați în tavă. Repetați cu restul de aluat și brânză.

Acoperiți și lăsați să crească timp de 30 de minute sau până când se umflă vizibil. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Ungeți ușor cu puțin lapte înainte de coacere. Coaceți timp de 25 – 30 minute sau până când partea de sus este aurie. Opțional: periați cu 1 lingură de unt topit amestecat cu 1 lingură de miere pentru un aspect strălucitor.

Sursa. Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre