Rețetă de tartă soare cu dovlecei și mozzarella. E super simplă, are doar 4 ingrediente

Rețetă de tartă soare cu dovlecei și mozzarella. E super simplă, are doar 4 ingrediente
Vara ne răsfățăm cu meniuri simple și, preferabil, rapid de preparat. În această categorie intră cu succes și această tartă soare cu dovlecei și mozzarella.

Pentru a prepara această tartă soare cu dovlecei și mozzarella aveți nevoie de numai patru ingrediente. Este cu adevărat foarte simplu de pregătit, iar rezultatul este spectaculos. Vă garantăm că o veți devora imediat ce e gata preparată. Dovlecelul este ingredientul principal în această reţetă şi leguma ideală în regimul hipocaloric, deoarece este bogat în apă, cca.93%, în potasiu, vitamina C şi caroten.

Puteți folosi zucchini în loc de dovlecei, iar în ceea ce privește brânza, puteți opta pentru cea care vă place cel mai mult.

Combinația de minerale face ca zucchini  și frații lor mai decolorați, dovleceii, să fie recomandați în dieta celor care au probleme hepatice sau tiroidiene, având capacitatea de a îmbunătăți metabolismul celular la nivelul acestor organe. Cantitatea mare de potasiu pe care o conțin contribuie la susținerea funcției cardiace și la menținerea unui nivel normal al tensiunii arteriale și al funcției renale. Conținutul de luteină ajută la sănătatea ochilor.

Ingrediente pentru tartă soare cu dovlecei și mozzarella

rulou de patiserie pufoasă

4/5 linguri de sos de roșii ristretto (și concentrat e bine)

2 dovlecei medii (eu îi aveam pe cei rotunzi în frigider)

2 mozzarellas

Semințe după gust

Ulei de măsline extravirgin (dacă e necesar)

Mod de preparare

Așezați un bol în mijlocul foii de aluat, astfel încât să puteți forma o coroană, ca în imagine. Întindeți sosul de roșii de jur împrejur, faceți tăieturi în mijlocul foii de aluat și alternați dovleceii și mozzarella. Apoi sigilați marginile, stropiți-le cu ulei bun și presărați-le cu semințe, după gust. Apoi coaceți această tartă soare cu dovlecei și mozzarella în cuptorul preîncălzit la 180° C timp de 25/30 de minute. Pentru mai multe detalii despre prepararea și „asamblarea” rețetei, urmăriți video-ul ce urmează.

Sursa: Instagram