Clătite de cafea cu migdale şi ciocolată

Clătite de cafea cu migdale şi ciocolată
Dacă vă plac clătitele, dacă sunteţi fan clătite, dacă în fiecare duminică faceţi clătite, atunci va trebui să încercaţi şi această reţetă. Vă va plăcea maxim.

Liana Sabău a preparat aceste delicioase clătite de cafea pe care vi le recomandă şi vouă, pe blogul ei, Pe masa din bucătărie. Şi dacă sunteţi şi dependent de cafea, atunci e obligatoriu să încercaţi această reţetă. Uitaţi de clasicele reţete cu dulceaţă, clătitele de cafea sunt adevărata delicatesă a momentului.

Ingrediente pentru clătite de cafea

Pentru clătite: 250 ml lapte,
150g făină albă 000,
30g cafea solubilă (ness),
30g zahăr,
2 ouă,
unt/ulei.

Pentru crema-spumă: 200ml lapte,
130ml smântână dulce/frişcă lichidă,
60g ciocolată menaj,
2 gălbenuşuri,
30g zahăr,
20g făină albă 000,
1 lingură de lichior Disaronno,
40g alune de pădure/migdale prăjite.

Pentru sos: 150g ciocolata albă/neagră,
50g alune de pădure/migdale prăjite,
4 linguri de lapte/frişcă lichidă.

Mod de preparare

Dizolva cafeaua în laptele călduţ. Bate ouăle cu zahărul şi încorporează treptat făina până când se formează un aluat gros. Diluează-l cu lapte, bate cu telul şi strecoară compoziţia prin sită.

Pentru crema- spumă: freacă gălbenuşurile cu zahărul şi făina până la obţinerea unei creme omogene, adaugă laptele şi pune la fiert, împreună cu ciocolata rasă, până când se îngroaşă. Se va transforma într-o budincă de ciocolată – ca textura. Lasă crema să se răcească, apoi încorporează în ea fulgii de migdalele prăjiti şi lichiorul Disaronno – care e optional, dar dă un parfum şi un gust înnebunitor. Bate frişca lichidă/smântâna şi încorporează-o usor în crema răcită. Pune vasul în frigider.

Pentru sos: rupe ciocolata alba bucăţi şi topeşte-o la foc mic, împreună cu laptele / frişca lichidă, amestecând continuu. Adaugă apoi fulgii de migdale.

Încinge tigaia şi unge-o puţin cu unt/ulei. Amestecă în aluatul de clătite şi toarnă un polonic în tigaie, roteşte-o pentru ca fundul să fie acoperit în întregime şi prăjeşte-o 25 de secunde pe o parte. Apoi, cu o spatulă ridică clătita şi întoarce-o pe partea cealaltă şi prăjeşte-o încă 10-15 secunde. Procedeaza la fel până la terminarea aluatului. Aşează clătitele pe o farfurie, umple-le, pe fiecare, cu 1-2 linguriţe de spumă, pliază-le pe jumătate, apoi încă o dată, obţinând triunghiuri. Toarnă peste ele sosul de ciocolată albă/neagră şi alune/migdale prăjite.

Sursa: Pe masa din bucătărie