Rețetă fresh, de vară și dietetic: Ciorbă de dovlecei cu iaurt

Rețetă fresh, de vară și dietetic: Ciorbă de dovlecei cu iaurt
O ciorbă foarte sănătoasă şi gustoasă ne propune azi Liana Sabău. Pe blogul ei, Pe masa din bucătărie, ne-a dezvăluit această reţetă hipocalorică dar foarte săţioasă.

Regimul hipocaloric este cea mai sigură cale de a scăpa de kilogramele în plus. Un astfel de regim cere multă disciplină, însă vă va învăţa să mâncaţi mai sănătos şi să adoptaţi un mod de alimentaţie corect. Principiul dietei îl reprezintă diminuarea aportului caloric, în acelaşi timp cu menţinerea echilibrului alimentar. Un astfel de regim presupune reducerea aportului caloric la 1.200 – 1.300 kcal. Astfel, organismul va începe să consume din rezervele sale de grăsime.

Dovlecelul este ingredientul principal în această reţetă şi leguma ideală în regimul hipocaloric, deoarece este bogat în apă, cca.93%, în potasiu, vitamina C şi caroten. Ciorba de dovlecei cu iaurt este perfectă pentru o zi fierbinte de vară.

Ingrediente pentru ciorba de dovlecei cu iaurt

500g dovlecei,
un morcov,
o felie de ţelină,
un păstârnac,
un ardei gras,
3 cepe verzi,
ulei de măsline,
375ml iaurt,
o legătura de mărar proaspăt,
sare,
piper

Mod de preparare

Legumele se spală foarte bine. Ceapa se toacă mărunt. Morcovul şi ţelina se dau pe ochiurile mari ale răzătoarei. Ardeiul se taie în felii lungi, groase de 4-5 mm. Dacă sunteţi în criză de timp, puteţi să le tocați la robot. Toate legumele astfel mărunţite se pun la călit în tigaia wok, în ulei de măsline extravirgin. După ce se rumensc puţin (4-5 min.), se sting cu apă fierbinte şi se mai lasă la fiert 10-12 minute.

Dovlecelul se taie în bucăţi medii – saufelii, iar apoi felia în patru în formă de cruce şi se adaugă în ciorbă. După alte 10 minute de fiert, se adaugă iaurtul –  o cutie mare de 375g –  se sărează şi se piperează după gust, apoi se presara mărarul tocat fin şi se mai lasă 4-5 minute la foc foarte mic, timp în care se amestecă des. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Ciorba de dovlecei cu iaurt se serveşte atât caldă, cât şi rece.

Sursa: Pe masa din bucătărie