Simona Ionescu / Redactor Șef

Bezele cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de weekend

Bezele cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de weekend
Ce poate fi mai frumos și delicios ca, în weekend, să te răsfeți cu un dulce la sfârșitul mesei! Dacă acesta este pregătit de mâna ta, este cu atât mai bun, iar familia sau prietenii te vor aprecia.

Rețeta a bezele cu ciocolată și alune nu costă nici mult, este ușor și rapid de făcut, iar gustul este sublim. Am găsit-o pe site-ul Paprika, am încercat-o, și este exact așa cum v-am spus.

Ingrediente pentru bezele cu ciocolată și alune:

100 g – ciocolată de menaj de calitate

1 lingură – Ness sau cafea

50 g – alune de pădure

3 albușuri

200 g – zahăr pudră

½ jumătate de linguriță amidon de porumb

½ jumătate de linguriță de suc de lămâie

Mod de preparare

Prăjim alunele într-o tigaie uscată, le lăsăm să se răcească, apoi le tocăm un pic. În comeț se găsesc și alune gata prăjite, dar aveți grijă să cumpărați din cele fără sare.

Topim ciocolata deasupra unei băi de aburi, adăugăm nessul dizolvat în puțină apă călduță sau cafeaua. Lăsați să se răcească puţin.

Batem albuşul, ca să obţinem o spumă semitare, apoi adăugăm zahărul pudră, lingură cu lingură, aşteptând de fiecare dată ca spuma să încorporeze zahărul. După asta, lăsăm robotul să mai lucreze circa cinci minute, până când spuma se întăreşte.

Adăugăm amidonul şi sucul de lămâie, apoi mai batem spuma un minut.

Scurgem ciocolata cu cafea pe spuma de albuş, dar nu le amestecăm.

Adăugăm alunele, apoi punem cu lingura grămăjoare cât un măr într-o tavă cătuşită cu hârtie de copt.

Le punem pentru 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 130 de grade, apoi stingem focul, deschidem uşa şi le lăsăm să se răcească, timp în care bezelele se usucă un pic.

După ce le scoatem din cuptor, bezelele rezistă chiar şi o săptămână, dacă le punem într-o cutie care se închide ermetic.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre