În plus, afinele sunt sărace în calorii și grăsimi, însă abundă în substanțe nutritive esențiale pentru buna funcționare a organismului. Un alt avantaj al acestor mici fructe este că indicele glicemic este destul de mic, motiv pentru care pot fi consumate și de către persoanele care suferă de diabet.
100 de grame de afine proaspete conțin: 57 de calorii, 84% apă, 0,7 grame de proteine, 14.5 grame de carbohidrați, 10 grame de zahăr, 2.4 grame de fibre, 0.3 grame de grăsimi.
În ceea ce privește faina de secară, aceasta poate fi o opțiune bună pentru că ea conține fibre, care completează tabloul nutrițional optim pentru o dietă sănătoasă.
Ingrediente pentru 10 brioșe:
200 gr faină de secară, se poate folosi și de ovăz sau orice alt tip de faină vă place
1 lingură pudră roșcove
1 lingurița de nucșoară
3 lingurițe de scorțișoară
1 praf de sare
1 linguriță de praf de copt
1 lingurița de bicarbonat
1 bucată de ghimbir (1cm dat pe răzătoare)
25 ml ulei de măsline
120 ml apă (puteți folosi și lapte de soia/migdale)
170 gr piure de morcov, dar merge foarte bine și cel de dovleac
150 gr afine
Mod de preparare:
1. Se amestecă toate ingredientele uscate
2. Se adaugă uleiul, apa și piureul și se amestecă bine
3. La final se adaugă esențele și afinele.
4. Se așază în forme de hârtie, după care în tavă și se introduc la cuptor la 180 grade pentru 25-30 min
5. Se consumă calde sau reci, după preferințe
Chipsuri de legume la cuptor. Sunt arătoase și sănătoase
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook