Simona Ionescu / Redactor Șef

Brioșe cu fructe, cu cremă de zahăr ars și cu ciocolată. Rețete simple

Brioșe cu fructe, cu cremă de zahăr ars și cu ciocolată. Rețete simple
Brioșele sunt foarte simplu de făcut și partea bună este că poți să adaugi fel de fel de ingrediente. Pot fi simple, cu fructe, cu ciocolată sau zahăr ars.

E o bucurie dacă ai o brioșă lângă o ceșcuță de cafea sau o cană de ceai. Se găsesc în magazine, dar este mai mare bucuria când le scoți din cuptor, la tine acasă.

Brioșe cu lămâie, rețeta

Brioșele sunt o desert simplu de făcut. În plus, poți să adaugi fructe, ciocolată, orice aromă îți face plăcere. Uite cum se fac cele cu lămâie și cremă de zahăr ars, de la briosedeacasa.ro.

Ingrediente aluat

  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 150 ml apă minerală
  • zeamă de la 1 lămâie
  • coajă rasă de la o lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente cremă

  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • 100 g cremă de zahăr ars
  • câteva felii de lămâie pentru ornare.

Mod de preparare

Preparare aluat

Ouăle și zahărul se pun într-un bol înalt și se amestecă bine câteva minute, până se obține o spumă tare. Se toarnă încet uleiul, amestecând încontinuu.

Se adaugă esență de vanilie și coajă rasă de la o lămâie.

Într-un alt vas se amestecă apa minerală cu zeamă de la o lămâie.

Peste spuma de ouă, se adaugă jumătate din cantitatea de făină cernută și praful de copt, apoi se amestecă.

Se toarnă amestecul de apă minerală și zeamă de lămâie.

Se adaugă restul de făină cernută. Aluatul se omogenizează și se toarnă în foițe de copt, așezate în tavă de brioșe.

Tava se introduce în cuptorul încins. Brioșele se coc la o temperatura medie, timp de 20 de minute, apoi se scot și se lasă la răcit.

Preparare cremă

Smântâna pentru frișcă se pune într-un bol și se mixează până se întărește.

Se adaugă câte o lingură de crema de zahăr ars și se mixează.

Nu se adaugă altfel de îndulcitor în crema pentru brioșe, crema de zahăr ars fiind suficient de dulce.

Brioșele se ornează cu crema pregătită și cu bucățele mici de lămâie.

Brioșe cu fructe și ciocolată

O rețetă deosebit de gustoasă: brioșe cu fructe și ciocolată. O rețetă pentru 12 brioșe, de la briosedeacasa.ro.

Ingrediente

  • 120 g unt,
  • 120 g zahăr,
  • 200 g făînă,
  • 50 g migdale pudră,
  • 3 ouă,
  • 1 pliculeț praf de copt,
  • fructe (la alegere, căpșuni, zmeură)
  • ciocolată.

Mod de preparare

  • Untul se lasă afară, la temperatura camerei, câteva ore înainte.
  • Într-un bol se adaugă untul topit și mărunțit în bucățele împreună cu zahărul. Se amestecă bine până se omogenizează.
  • Se adaugă ouăle unul câte unul, se amestecă bine cu mixerul.
  • Se adaugă praful de copt, pudra de migdale și făină. Se amestecă bine până se încorporează.
  • Se umplu formele de brioșe. Se adaugă fructele dorite și bucățele de ciocolată.
  • Se dau la cuptorul încălzit în prealabil, la 180 grade, pentru 30 minute.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre