Simona Ionescu / Redactor Șef

Budincă din brânză fără făină

Budincă din brânză fără făină
O budincă din brânză aerată și foarte fină, care pur și simplu ți se topește în gură – iată propunerea unui desert care, foarte bine, poate ține loc și de cină.

Rețeta e fără făină, dar dacă nu doriți să folosiți amidon, puteți să folosiți. De asemenea, pentru a obține o variantă dietetică, zahărul îl putem înlocui cu alt îndulcitor. Putem adăuga fructe după preferință și sezon. Budinca din brânză fără făină se prepară foarte ușor și rapid.

Ingrediente:

500 g brânză de vaci, 4 ouă, 100 ml lapte, 40 g amidon de porumb sau de cartofi, 1 pachet zahăr vanilat, 150 g zahăr (puteți pune și mai puțin).

Preparare:

Primul pas pe care îl vom face este să separăm albușurile de gălbenușuri. Ouăle trebuie să fie reci. Vom pune într-un vas brânza, gălbenușurile, laptele, jumătate din zahăr, amidonul și zahărul vanilat. Vom mixa ( 5 – 7 minute) totul cu blenderul astfel încât să evităm la maxim cocolașele.

Vom bate separat albușurile până se va obține o spumă densă, cu mixerul, împreună cu cealaltă jumătate din zahărul rămas. Vom adăuga peste albușuri treptat câte o lingură din compoziția de brânză. Vom amesteca atent amestecul cu o spatulă, fără însă a insista prea mult.

Pentru coacere vom avea nevoie de o tavă cu diametrul 16 centimetri. O vom tapeta cu hârtie de copt. Marginile le vom tapeta mai sus de înălțimea tavei, deoarece aluatul, în timpul coacerii, se va înălța.

Vom pune budinca în cuptorul supraîncălzit la 180 de grade C. Budinca se va coace aproximativ 50 – 60 de minute, dar depinde foarte mult și de cuptor. Verificăm dacă budinca e gata cu o scobitoare. Dacă după ce înțepăm cu ea preparatul scobitoarea iese uscată, înseamnă că budinca e gata. După ce  s-a copt, se lasă să se răcească, nu se taie fierbinte.

Sursa: Bunica.md

Bianca Drăgușanu a ajuns la cratiță! Ce îi face de păpică lui Bodi!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre