Este o rețetă rapidă, dar foarte gustoasă în care e folosit orezul preparat anterior, dar și friptură de pui, de asemeni preparată cu 1-2 zile înainte, precum și o pâine învechită, pe care a transformat-o în pesmet.
Ingrediente pentru chifteluțe din orez cu carne de pui:
orez preparat în mod clasic
friptură de pui preparată la rotisor
1 pâine veche
parmezan răzuit
1-2 ouă
pastă de roșii
ceapă
mazăre
unt
usturoi
praz
sare și piper
măsline
sos de soia
mozzarella
brânză ementaller
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Având în vedere că avem deja orezul preparat, precum și carnea, nu ne rămâne decât să pregătim un sos și să asamblăm chiftelele, apoi să le rumenim frumos în baie de ulei. Începem prin a desface carnea de pe oase și a o toca cât mai mărunt.
Punem puțin ulei într-o tigaie și călim o ceapă tocată fin. Adăugăm și 1-2 căței de usturoi și puțin praz tocat rondele, apoi carnea de pui tocată, pasta de roșii sau ketchup, sare și piper, puțin cimbru sau ce condimente mai avem și amestecăm bine ingredientele, lăsându-le câteva minute pe foc, pentru a se întrepătrunde gusturile. Adăugăm și 2-3 linguri de mazăre, câteva măsline feliate și lăsăm sosul să se răcească pentru a o putea umple orezul cu el.
Între timp, încălzim și orezul la bain marie, sau la microunde, adăugăm puțin unt, parmezan răzuit și 1-2 ouă pentru legătură. Pâinea o tăiem în cuburi și o rumenim bine la cuptor, la temperatură mare, până devine foarte crocantă. Apoi o mărunțim în robot și o transformăm în pesmet. Amestecăm pesmetul de pâine cu puțin parmezan răzuit. Când avem toate aceste preparate gata, asamblăm chiftelele de orez, sau arancini.
Luăm orez cu o lingură și îl punem în palmă. îl aplatizăm, punem la mijloc câte o lingură din sosul de roșii cu carne de pui și celelalte ingrediente și modelăm orezul de jur împrejurul umpluturii obținând o sferă pe care o tăvălim bine prin pesmetul de pâine cu parmezan. procedăm la fel și cu restul chiftelelor de orez.
Încingem ulei înt-o tigaie sau un ceaun și rumenim bine chiftelele de orez cu carne de pui până capătă o crustă aurie. le scoatem pe prosoape de hârtie absoorbante și le lăsăm să se scurgă. Servim chiftelele de orez, calde, împreună sosul rămas.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook