Indiferent de anotimp, pilaful (orezul) sârbesc merge de minune atât cald, cât și rece. Noi am ales să pregătim de data aceasta varianta cu carne, dar tu poți adapta rețeta în funcție de preferințele tale. Un ingredient secret face diferența.

Ingrediente pentru rețeta de pilaf (orez) sârbesc

o cană de orez (cu bob rotund), un ardei roșu, 1-2 morcovi, o ceapă, un piept de pui, sare și piper, mărar/pătrunjel, usturoi, o lingură de ulei

Mod de preparare pentru pilaf (orez) sârbesc

Începem rețeta de pilaf (orez) sârbesc prin a pune la încins o tigaie cât mai încăpătoare sau o oală ce previne lipirea. Este cunoscut faptul că orezul este un ingredient ce poate da multe bătăi de cap în lipsa unor instrumente de gătit de calitate, așa că noi am ales să folosim o tigaie adâncă antiaderentă. Tocăm ceapa mărunt și o călim în lingura de ulei, apoi adăugăm pieptul de pui tăiat în bucăți de mărimea dorită.

Când carnea a început să prindă niște culoare adăugăm ardeiul tocat mărunt și morcovul, tocat sau ras. Lăsăm să se moaie puțin legumele, apoi turnăm orezul, două căni de apă și lăsăm la fiert.

Pe la jumătatea timpului de gătit strecurăm și niște căpățâni de usturoi, spălate bine înainte, pentru a da un plus de savoare pilafului (orezului) sârbesc.

Când mâncarea e aproape gata adăugăm sare, piper și verdeață, după gust (mărar, pătrunjel sau chiar amândouă). Puteți pune carne sau puteți face doar orez sârbesc cu legume, fără pui.

Sursa: Chefi la cuțite

Prăjitura Esterhazy. Rețetă delicioasă de prăjitură cu specific unguresc

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp