Tort delicios de Halloween, cu umplutură „sângeroasă”. O rețetă care nu se uită
Petrecerea de Halloween se apropie cu pași repezi, iar un desert pe măsura evenimentului este binevenit. Ce spuneți de un tort delicios, cu umplutură „sângeroasă”? Rețeta nu o veți uita.
Pentru a pregăti cel mai inedit tort pentru sărbătoarea de Halloween, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 140 g unt nesărat plus unt suplimentar pentru a unge forma, 100 ml ulei de semințe de struguri, 200 ml lapte, 3 linguri cu iaurt, 1 linguriță cu extract de vanilie.
Vă mai sunt necesare 2 ouă mari la temperatura camerei, 250 g zahăr, 250 g făină alba, 3 lingurițe cu praf de copt, 50 g pudră de cacao, gem de căpșuni, în jur de 300 g, 1¼ kg glazură albă fondant, pe care o puteți achiziționa de la supermarket.
Pentru crema de unt: 600 g zahăr pudră cernut, plus încă puțin pentru presărat, 300 g unt înmuiat, colorant alimentar roșu.
Încălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți cu unt și tapetați bazele a două forme de 20 cm. Topiți untul într-o tigaie, apoi luați-l de pe foc și bateți cu ulei, lapte, iaurt, vanilie și ouă.
Amestecați ingredientele uscate împreună cu un vârf de sare, apoi turnați ingredientele umede peste cele uscate și continuați să amestecați până ce se omogenizează.
Împărțiți aluatul în mod egal între cele două forme și puneți la cuptor pentru 25-30 de minute. Încercați cu testul scobitoarei să vedeți dacă e făcut. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

Pentru a prepara crema de unt, bateți împreună zahărul, untul și câteva picături de colorant alimentar roșu. Adăugați 2-3 linguri cu apă clocotită, dacă este necesar, pentru a înmuia amestecul, până când obțineți o glazură omogenă, ușor de întins.
Tăiați aluatul pe mijloc folosind un cuțit mare cu zimți. Puneți un strat de prăjitură pe o tavă sau farfurie, întindeți un strat subțire de cremă de unt și presărați o treime din gem.
Acoperiți cu un alt strat de prăjitură și repetați cu crema de unt, gemul și prăjitura, terminând cu un strat de prăjitură. Folosiți cea mai mare parte din crema de unt rămasă pentru a glazura prăjitura, păstrând o cantitate mică.
Întindeți glazura fondant pe o suprafață presărată cu zahăr pudră până când este suficient de mare pentru a acoperi partea de sus și părțile laterale ale tortului. Ridicați-o cu grijă pe tort și neteziți-o pentru a o ajuta să se lipească.
Folosiți un cuțit ascuțit pentru a face crestături în glazură, apoi puneți puțină cremă de unt păstrată amestecată cu puțină apă în fiecare gol pentru a da impresia de sânge. Orice gospodină va fi la înălțime cu un astfel de desert.
Sursă foto: www.bbcgoodfood.com
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Jurnalistă cu peste 20 de ani de experiență, a debutat ca redactor la cotidianul Tineretul Liber, apoi a contribuit la dezvoltarea altor proiecte. A scris pentru „Evenimentul Zilei”, „Curentul”, „Monitorul de București”, revistele „Felicia” și „Taifasuri”. Din anul 2021 este activă pe site-ul Rețete și Vedete. La toate publicațiile enumerate a publicat articole pe actualitate, lifestyle, monden, medicină naturistă, sănătate, reportaje, religie, horoscop, editoriale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook